Flugfångare & bananflugstips

003Oj, vilken värmebölja vi fick! Värmebölja = öppna dörrar = flugor hemma hos oss. Ungarna ränner runt med flugsmällor och vi vuxna försöker åtgärda bananflugorna som också vill bo i köket. Vi har en sån här fin glasflugfångare som vi fyller med lite vinäger och hänger upp ovanför vasken.

Bästa knepet mot bananflugorna är ett husmorstips som jag fick för flera år sen: bananflugor gillar att lägga ägg i avloppet, så det gäller att ta bort alla matrester från bottnen av diskhon så ofta och så bra som möjligt och sen hälla kokande vatten i vasken. Funkar perfekt!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Heidi Johansson

    Fin blogg, hälsar från Pellinge Borgå skärgård. Finland.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *