Skön slöarsöndag

005 (3)Fler söndagar åt Folket!

Åh, vad det är skönt med en sån här söndag som kommer strax efter två helgdagar så man liksom verkligen hinner ha en söndag också, och inte bara sjåsa förbi den i rask takt och så vips var det måndag.

Vi har haft en skön och mycket välbehövlig midsommarhelg, och idag passade jag på att göra precis vad jag ville vilket råkade vara sitta och dricka te och lyssna på Sommarprataren Jason ’Timbuktu’ Diakité. Han berättar om sin uppväxt i Sverige som en kille som var svart i vissa miljöer, för ljus i andra, och som växte upp och funderade mycket på sin identitet och hur hudfärgen hängde ihop med den. Han berättar om sån rasism som mina barn säkert förr eller senare kommer att möta (det där ordet till exempel, för det förekommer att vi också stöter på folk som säger ”jamen, jag har ju alltid sagt så och jag menar ju inget illa!”), och jag är så glad att det finns folk som honom som lyfter upp dom här sakerna, som kämpar för att mina barn skall bli behandlade som dom är, för att världen skall behandla mänskor lite mer jämlikt. Alla mänskor förtjänar att bli behandlade som dom är. Som personer, och inte som en hudfärg, ett kön, en religion eller sexuell läggning eller nån som helst annan gruppering utan som just exakt som den person dom är.

Det här är min söndagsbild på Fabriken.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Vilken fin och mjuk sommarbukett

    Ha en fin söndag. // Lissen

  2. Verkligen starka ord från någon som upplevt racism i sin vardag under sgs hela sitt liv. Gillar som ett bonus också hans musik!

  3. Jag lyssnade också på det igår medan jag satt på tåget, satt med tårar i ögonen många gånger. Det var så bra! Jag gillar verkligen honom. Och som redan nämnts ovan, väldigt bra musik också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *