Min lilla installation i köket

Dagens Fabrikstema:stilleben. En massa såna finns hemma hos oss, men alla utom ett är ofrivilliga såna – ungarnas högar med använda skolböcker, deras halvfärdiga projekt och annat som jag inte får röra… (ja, och ett äkta stillebensmotiv – en fågelskalle på vår trappa!) Det blir liksom inte att ha fina samlingar av saker på nån sån höjd som ungarna kommer åt, för dom kommer ändå och flyttar på dom eller lägger till eller tar ifrån! Så jag brukar lämna till exempel en hög med Peter Pan-figurer i köksfönstret, olika små tomtenissar i matsalsfönstret vid jultid och sånt som det inte gör nåt om ungarna flyttar runt på. Enda stället där jag verkligen har ett stilleben är ett ställe som jag hade planerat att ha till nåt helt annat.

066 (2)
Det här är egentligen vår kokbokshylla. Från början stod här bara kokböcker eller uppslagna tidningar med recept. Men det började krypa in sig mer och mer pynt på den här hyllan och just nu står här inte en enda kokbok! Däremot en hel del pynt: Afrika-pusslet, soweto-tavlan, en tavla som en god vän gav, små gipsblommor, mina gamla barntekoppar och en thailändsk souvenir
064
Dom thailändska dansarna är mitt nyaste loppisfynd. Jag har aldrig varit till Thailand, har inte varit till Indien heller, men köksväggarna är indiskinspirerade ändå och Thailand-souveniren passade perfekt till dom tyckte jag, med sin orange färg och guldiga detaljer. Än så länge får dom dansa på kokbokshyllan, men snart är det dags för riktigt varm sommar hoppas jag och då kommer boken med glassrecept fram!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Det er en glad og inspirerende hylde 🙂 Dejligt at kigge på, men man laver skøn mad 🙂

  2. Det är alltid lika roligt att titta in till dig. Jag blir så glad av alla färger och finheter!

  3. Härligt att titta in hos dej! Gillar det thailändska dansarna och allt färgglatt! Ha en bra dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *