Paradiset på jorden (under konstruktion!)

002
Körsbärsträdet fick full fnatt och blommade pang helt för fullt! Hoppas alla små humlor hinner med så vi får fina körsbär i år!

 Paradiset på jorden finns hos oss – i varje fall nästan! I mitt huvud ser min trädgård oftast ut som ett litet paradis, och dom här dagarna med massor av äppelblom har andra också sett samma sak! Vilka fina soliga varma dagar vi har haft – vilken värmebölja!

013
Här i vårt paradis finns det massor av sittplatser, och finns det inte en sittplats just där man vill sitta så kan man släpa sitt bort och sina stolar dit!
037 (2)
På uthusväggen hänger trädgårdsverktyg och väntar på att användas
054
Just nu blommar det tulpaner och gamla narcisser lite här och där. Dom här narcisserna, eller deras förfäder, har hängt med i släkten ett bra tag nu!
064
Under äppelträdet tittar pioner och riddarsporrar upp
072
Några enstaka tulpaner dyker upp lite här och där. Mina överraskningsblommor, för jag minns aldrig var jag har satt dom!
074 (2)
I äppelträdsrabatten finns en ”superhemlig” gång som ungarna kan använda om dom vill. Plus att den är bra att ha när man rensar rabatten. Men mest är den en kul grej!
076
Så varmt som vi har det just nu har tulpanerna nog snart blommat ut!
175
Äppelträden är helt otroligt vackra i år! Äppelblom – härligt ord, härligt fenomen!
192
Här sitter vi och äter frukost, här går jag runt och rensar ogräs och bara njuter!
196
Jag jobbar på min vision, naturen på sin egen – ibland har vi samma planer!
204
Jag tror knappast humlorna hinner med alla våra fina äppelblommor, men det gör inget för vi brukar få nog med äpplen ändå.
205
Jag undrar hur det är i andra länder, men för mej som har vuxit upp här i Finland så är en trädgård nästan inte en trädgård om man inte har ett äppelträd! Sen så är jag så glad för vårt fina vårdträd – den stora asken som står mitt på gården
210
Det här är en mångårig luktärt som får klättra upp längs med en gammal kratta
217
I växthuset står en gammal gren och väntar på att tomaterna skall klättra upp på den
225
Alla möjliga krukväxter har flyttat ut till växthuset nu när det är varmt, inklusive avokadoplantan som ungarna och maken har planterat
240
Vårt eget lilla paradis på jorden!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

2 kommentarer

  1. vilken härlig rubrik… för visst är det sådär, trädgården är ju alltid i förändring, precis som det ska vara. Älskar min just nu, hur skulle man kunna göra annat?!

  2. Attans mysigt. Och jag faller totalt för den”hemliga gången” =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *