Spetsarmband med diverse pynt

Det här armbandet är minsann ett återbruksarmband! Jag tog en gammal duk (loppisfynd), klippte till den till rätt storlek och sydde fast mängder med saker ur mina skattgömmor. Det blev minsann ett härligt färggrant armband som kommer att vara snyggt till jeans och en topp i sommar tänker jag!Det är så avkopplande att brodera och sy tycker jag, och så roligt att få göra nåt fint av alla skatter som jag samlat på mej under åren.

052
Först tog jag och klippte till duken och sydde fast en knapp till fastsättning. Jag använde mej av dukens spetskant till att sätta fast armbandet runt knappen.
062
Sen sydde jag fast små blommor från en ljusmanchett och massor av pärlor ur mina gömmor.
068
Alltid nu och då provade jag armbandet så att jag fick fyllt upp med pärlor på alla ställen där det behövdes – armbandet är helt annorlunda när det ligger platt på bordet än när det är virat runt armen
078
Det är lite kul att fixa nytt av just ljusmanschetter tycker jag! Man kan hitta såna till en superbillig summa på olika loppisar för dom är så omoderna, men såhär blir dom ju hur unika och snygga som helst! Jag tog loss blommorna från själva ljusmanschetten och bytte ut mitten mot en gammal pärla från ett orange glaspärlhalsband som tyvärr hade gått sönder – nu får dom pärlorna vara med ett tag till dom också!
086
Knappen är ur den del av min mormors knappsamling som jag fick ärva. Passade perfekt till det här, för det var just min mormor som gav mej duken en gång i tiden!
093
När armbandet ligger såhär på bordet ser det ut som en lite konstig duk tycker jag!
096
Det var lite knepigt att få pärlorna på sina rätta ställen, så det blev att prova armbandet en hel del gånger så att pärlorna och blommorna skulle komma på sina rätta ställen. Men nu är dom där, och fästa med tråd som borde hålla ett tag – nu saknas det bara nåt bra tillfälle att ha armbandet på sig!

  P.S. Jag har lite pippi på att sy armband, fler armband hittar du i armband-taggen!

 Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Men åh så kreativt du är, så snyggt det blev kommer att vara snyggt till sommarstassen . Ha en fin onsdag. Åse

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *