Jag grejar i trädgården och mäter ph och klär mej som en lantlolla (en o-chic sådan)!

Vad det är skönt med vår och sol och majdagar!

042

Vi har börjat hänga tvätten utomhus, den här gången mellan uthusen sedan torkställningen på bakgården gav upp till hälften… Som tur är bor jag med en rätt så bra snickare, som både byggde torkställningen själv och är bra på att fixa såna! Det behövs bara lite extra tid för extra grejer, men än så länge njuter jag av att se hur tvätten fladdrar på sträcken. Som den säkert har gjort många gånger här på vår gård – det känns så häftigt att tänka att så många mänskor har bott här i vårt hus!

044 (3)

Dom botantiska tulpanerna slår ut varje dag när solen kommer fram. Dom är mina favorittulpaner av den enkla orsaken att dom kommer upp år efter år. Många andra nya sorter är ena riktiga svikare som bara försvinner med åren!

048

Påskliljor och narcisser – sånt som man blir glad av precis varje dag just nu! Maken har världens bästa väg till jobbet, han går förbi den här rabatten varje dag (han jobbar i ena uthuset).

 

057 (2)

Uthuset är klart på insidan, men behöver lite fixas på utsidan.

061 (2)

Den här väggen skall målas gult, vilket är lite synd tycker jag för just dom här plankorna har grånat så fint. Men den vänstra delen blir alldeles nytt trä, så det kommer att bli jämnare att se ut när väggen är målad. Det här fönstret är det äldsta fönstret som vi har, och det är så fint tycker jag! Gammalt glas, gamla beslag – måste ta och visa det i närbild nåt tag, för man ser inte såhär på håll riktigt hur fint det är.

067

Odlingslådorna är snart klara för start. Jag har varit så trött den här våren så jag har inte alls kommit igång så mycket som jag hade önskat, men det finns ännu tid som  tur är.

069

Jag gillar att vår köksträdgård både är för nytta och nöje! Det växer och knakar och vi får mat från den och vi får också sitta här och njuta av både trädgård och tvätt på tork och fågelsång. Mitt lilla paradis!

072

Jag fick sparris till födelsedagen av Tom & Erica – tack ska ni ha! Dags att äntligen starta min egen sparrisodling!

020

Om man verkligen vill satsa seriöst på trädgårdsodling så är en så här grej bra att ha!

021

Med hjälp av grejerna i den här asken kan man mäta jordens ph-värde, och sen tillsätta kalk eller gödsel så man får precis rätt ph-värde för precis rätt växter. Det är nog lite något av en överkurs över det här, man klarar sig bra utan också med bara lite sunt förnuft! Det går att luska ut jordens ph-värde t ex genom att se vilka växter som växer var och genom att böka runt och kolla med egna fingrar om jorden är sandig eller lerig, men det är lite kul att leka kemist såhär också tycker jag!

074 (2)

Jag kunde konstatera att ph-värdet var för högt för våra sparrisar. Jag blandade i lite hästdynga och sen blev det helt perfekt! (vilket jag skulle ha gjort också om jag inte hade haft den där ph-mätningen!) Får se om sparrisarna är av samma åsikt… Nu gäller det bara att vänta några år, sen vankas det fin självodlad sparris

031 (2)

På väg ut i trädgården med trädgårdshatten på (foto: äldsta sonen). Och jo, jag är precis såhär o-glamorös nästan varje dag! om det är nåt jag önskar vore annorlunda, så är det att jag skulle ha en finare vardagsgarderob så att jag skulle se lite finare ut på mina bilder som till exempel forklefeministen gör, men 1. jag hatar att köpa kläder! har svårt att hitta sånt som passar mej så jag tar första bästa grej oberoende om jag gillar färgen eller mönstret eller inte och 2. jag bryr mej egentligen inte så mycket om hur jag ser ut såhär till vardags. Det blir mjukisbyxor och en T-shirt och en tröja nästan alla dagar, vilket är supertråkigt när man tar bilder av sig själv! Det enda jag grejar med mitt utseende är sånt som jag själv lägger märke till som att ha nagellack och hattar – jag skulle verkligen behöva en shoppingbudjet och en personal shopper som skulle fixa fina kläder åt mej utan att jag behövde anstränga mej!

(alternativt: strunta i att visa bilder på mej själv annat än med hattar och nagellack i fokus!)

050

Tillbaks till trädgården – här trivs vi, vare sig vi har kläder på eller inte höll jag på att skriva…! Det gäller kanske främst ungarna det, som väntar på att det skall bli så varmt att vi släpar fram vår uppblåsbara pool och då kommer köksträdgården att fyllas inte av kläder på tork utan ungar som plask! Det väntar vi på!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 Replies to “Jag grejar i trädgården och mäter ph och klär mej som en lantlolla (en o-chic sådan)!”

  1. AktivaDagar

    Man blir då inspirerad av dina bilder och det du skriver! Kommer att tänka på hängselbyxor och annat i bl.a grönt i Gudrun Sjödens senaste kollektion. Ser ut som det skulle passa in i stilen 🙂

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *