Det börjar närma sig påsk och jag började pynta för evigheter sen vilket är tur det, för nu har jag varit däckad i nästan två veckor. Jag gillar att ha det pyntat till påsk, kanske för att påsken alltid har varit en lite speciell högtid för mej? En allvarlig sådan många gånger är jag var liten, tysta dagar där man nästan inte gjorde nånting alls, speciellt inte om man hade äldre släktingar på besök och det var riktigt skönt det också. Man bara åt godis och tog det lugnt och såg på bibelfilmer på TV:n. Ibland var det mer livat, speciellt om jag råkade fylla år på påsken. Då hade vi påskhäxkalas och alla barnen var klädda till påskhäxor. Utom en gång för då fyllde jag 18 och det var långfredag och ”alla andra” gick ut och köpte sin första lagliga drink på sin 18-årsdag utom jag! Ibland var jag i kyrkan på påsken och speciellt fint var det dom gångerna jag var med i kyrkans ungdomskör och vi sjöng nån speciellt fin sång som t ex den här vars medeltida melodi tilltalade mej redan första gången jag hörde den.

Den här gången fyller jag år på skärtorsdagen och har inte alls hunnit tänka på påsk överhuvudtaget för jag tänker bara födelsedag precis hela tiden! (och håller fingrarna att influensan skall lämna kroppen för gott!) Här kommer några glimtar ur vårt påskiga hem:

060

055 (3)

062

065

075 (2)

078

079

081 (2)

084

032

038 (2)

053031 (3)

071Påsken – nästan mer favorithögtid än julen faktiskt! Det finns inga måsten, och har man tur så råkar man fylla år då dessutom vilket är speciellt kul nuförtiden när folk inte går omkring och är så dystra på långfredagen som dom var när jag var liten. Jag vet, jag är en avfälling på den här punkten och har blivit totalt sekulariserad när det gäller långfredagen (och påskriset också för den delen – går inte runt och slår små barn med det!), men det har bara blivit så för mej – det är så skönt med en helg när förväntningarna är precis bara noll, och det är legitimt att gå hemma och inte göra nånting alls utan bara äta choklad och se på gamla smöriga filmer på TV dagarna i ända! Det är lite det som är påsk för mej: nån Jesusfilm, Jason & argonauterna eller Ben Hur och massor av kyrkklockor hela tiden (vi bor ett stenkast från kyrkan) och påskägg och fjädrar och choklad!

Påsktema på fabriken denna skärtorsdag, så klicka över dit om du vill se fler påskinlägg!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. så härligt påskigt ni har det hemma, de där betongäggen är underbara!
    Och så håller jag tummarna tillsammans med dej om att du ska bli pigg jättesnart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *