Fem frågor- fem svar (utmanad!)

Fick en utmaning av Kamomilla och den här utmaningen ville jag gärna haka på! av nån anledning tycker jag om att svara på frågor på det här sättet har jag märkt…

1. Favoritfärg i inredningen?

Det varierar, men om jag skall ta min gamla goda favorit som kanske är lite otippad om man ser hur det ser ut hemma hos oss så är det grått! Grått är så himla bra till allt möjligt, ljusgrått till väggar, mellangrått till golv, mörkgrått till ett badrum kanske…? Jag gillar verkligen grått som bas, sen älskar jag ju i stort sett alla färger, så jag gillar att ha olika färger i olika rum, men favoritfärgen brukar variera. Den enda färgen som har varit någorlunda konstant under alla år (bortsett från min brun-beigea period i gymnasiet) är grått.

077 (3)

2. Designmöbel eller föremål som aldrig kommer till oss?

Ja, det finns många det! En som jag gärna skulle vilja ha är Svanen eller Ägget, men vi har inte plats för dom. Plus massor av designlampor. Vad jag inte gillar…? Hmm, kanske nån sån där Alvar Aalto-stol som finns i alla konferanssalar. Den är inte riktigt min grej. Ingen av Aalto-stolarna är riktigt min grej – pallarna och en del stolar med ryggstöd är lite för mycket skola för mej (finns i var och varannan skola känns det som ibland). Om jag hade en sån stol här hemma så skulle jag känna att jag måste måla om den, och då förlorar den säkert i värde också, så det skulle liksom inte vara nån point med det. Jag föredrar billiga loppisfynd i stället som jag får göra med vad jag vill!

3. Mest charmerande tv-figur?

Oj, vad svårt – mest fascinerande är lätt (t ex Walter White i Breaking Bad), men charmerande…? Nån programledare kanske…? Inte Ernst, jag har liksom aldrig riktigt fastnat för honom, även om jag har en inre Ernst som kommer fram när jag minst anar det! måste tänka…

Nu kom jag på det! Maria Sundblom-Lindberg såklart! Hon är charmerande som få, får en att riktigt slappna av och gör jättebra TV! (vi skall vara med i ett av hennes program om bl a barnuppfostran i höst!)

4. Favoritbakverk?

jag är rätt enkelspårig när det gäller sånt här. Gillar inte ett enda bakverk förutom en chokladkaka som jag åt en gång efter en kompis kalas. Den var verkligen superdupergod! Mörk choklad plus hallon var det, och inte alls för söt och sliskig eller mjölig eller nåt. Så av en lista på ett bakverk som jag gillar är det lätt att välja sin favorit för det är just den kakan!

5.Fem favoritbloggar?

Jättesvårt att välja bara fem! Jag har massor av favoritbloggar, en del som jag läser för inredningens skull (plus den goda boksmaken!), en del för pyssel, en del för filosoferande, en del bara för att jag gillar dom och vi liksom är kompisar vid det här laget, en del som jag gillar för att det är roligt att följa med hur en ny familj blir till och kanske få bidra med pepp när det känns jobbigt, en del för att jag känner dom och älskar att följa med deras liv såhär på nätet också. Alla bloggar läser jag för att få inspiration av olika slag! Och många är mina vänner, har blivit mina vänner eller kommer kanske att bli vänner. Det är det bästa med att blogga – att man kan få så mycket närhet och godhet såhär över nätet!

Jag vill utmana Åsa, Sarah, Caroline, Erica och Hanna  – är nyfiken på vad just ni tänker och tycker gällande dom här sakerna! (och det är alltid lika kul att få tips på nya bloggar tycker jag)

 

4 kommentarer

  1. Tack för att jag nästan får titeln filosof. Känns gott när jag mer känner mig som navelskådare. 🙂

  2. Oj tackis för utmaningen! *hjälp* Hoppas jag hinner besvara den snarast! Tack för dina fina svar*

  3. Hjälp! Tack för utmaningen. hoppas jag får den gjord….är lite dålig på att få något gjort för tillfället. Kanske jag får något gjort på det här vise 🙂

  4. Du är för gullig! Och angående nyaste inlägget ser ni ut att ha haft en härlig kulturkväll. Ska bli roligt att få ha er bok i handen nån dag, lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *