Blommor och romantik (jag får äta mina ord!)

058

I vintras skrev jag ett inlägg om hur min man inte är ett dugg romantisk, och om jag vill ha romantiska blommor hemma så köper jag dom själv! Sen var vi med på en TV-inspelning och Maria ville snacka om just det här blogginlägget. Jag fick totalt hjärnsläpp och kom knappt ihåg vad jag hade skrivit på bloggen ens! Men det blev ett starkt minne, och nånting som jag har funderat mycket på sen dess.

Det är inte bara jag som har funderat på det. Det där att stå framför en TV-kamera och få frågan om romantik och få höra att man inte alls är romantisk satte tydligen sprätt på maken, för hela våren kom han hem med spontana blombuketter! Så det fanns tydligen en lösning på problemet (Problemet = jag ville ha lite romantik, han var inte ett dugg romantisk => jag fick omdefiniera vad romantik var) – att filmas inför TV när man snackar om det. Vilket definitivt inte är en lösning som funkar alla gånger – hur ofta är man på TV för det första, och hur ofta får man just den där frågan som man behövde just då? Den där frågan som liksom sätter sprätt på fantasin och funderingar och får en att lite ändra åsikt. Allt skall liksom klaffa, vilket det gjorde då.

Jag funderar vidare på romantik.

  • spontana blommor är romantiska om man får dom spontant på grund av en känsla av kärlek eller omtanke, inte om man får dom på grund av att blomgivaren har dåligt samvete!
  • röda rosor är inte per definition romantiska (se t ex föregående punkt), men kan minsann vara det på grånd av inlärda betingningar av alla filmer och böcker och allt som tutar i oss att dom är det! Reklam funkar alltså. Också på en person som denna som kanske inte riktigt är så förtjust i just rosor, eller röda rosor (eller hjärtan eller valentinsgrejer. Men det funkar ändå ibland på mej! Budskapet övertrumfar mina förutfattade meningar)
  • mottagaren och givaren måste båda vara överens om att nåt är romantiskt för att det skall räknas som romantiskt. Är man inte det så är det som med alla kulturkrockar: den ena tror att den ger ett budskap, den andra hör nånting helt annat. Romantik för mej kan vara nåt annat än romantik för dej.
  • det är tydligen inte helt fel att säga högt att man vill ha mer romantik i sitt liv – i bästa fall kan man få en partner som är lite mer uppmärksam på vilka signaler dom ger och kanske kan justera sina signaler efter det.

Vilket ledde till detta häromdagen:

016

Helt spontant, röda rosor, utan dåligt samvete innan! (föreställ dej Händels Hallelujakör nånstans ungefär här!)

Halleluja tänkte jag, och tack Maria!

P.S. Gå och kolla på Cirkus Familj om du ännu inte har gjort det! Otroligt väl gjorda program: sinnliga, djupa, personliga – helt rätt i tiden och med en programledare som är som klippt och skuren för rollen! Cirkus Familj går att ses på Arenan och programmet kan överallt i världen – passa på och kolla på det också om du vill uppleva lite olika finlandssvenska dialekter!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

 

 

One Reply to “Blommor och romantik (jag får äta mina ord!)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *