Gårdshuset på Strömsö – vi var med på TV lite grann!

Så var det slut med Gårdshuset på Strömsö-programmen, och våra korta snuttar finns att kolla här på nätet:

En presentation av familjerna

Om trädgårdarna

Om inredning

Om arbetsfördelning

Om husets anda

Om gårdsbyggnader

Om framtid och önskemål

Dom filmade annat också, har för mej att dom filmade i alla våra sovrum på övre våningen, men det klipptes tydligen bort så kanske jag får ta och fixa en egen youtube-video nåt tag för den som tyckte det blev lite för lite inredningsglimtar? (det tyckte i varje fall jag som blev nyfiken på hur det såg ut i resten av husen som man besökte!)

En del av dom hela avsnitten går ännu att ses på Arenan på nätet  Gårdshuset på Strömsö på Arenan  (Det går bra att se på programmet utomlands också!)

Det var roligt att prova på att vara med på ett litet hörn av TV:n! Vi fejade och grejade massor innan, och njöt hela sommaren av att ha en så fin och fixad trädgård! Sen när det väl var inspelning så var det minsann krångligt att få sagt det man ville ha sagt kort och koncist. Det är så mycket enklare att bli långradig än att säga nånting kort och kraftfullt, vilket jag får erfara varje gång jag skriver ett blogginlägg! Det är liksom mycket enklare att prata eller skriva långt, och så mycket svårare att t ex komma på en rubrik som sammanfattar hela inlägget perfekt. Precis så var det med våra TV-klipp, och stackars maken fick scenskräck som vanligt vilket gjorde att det ibland bara jag som snackade! Men han fixade det jättebra tycker jag, trots sin scenskräck som han alltid glömmer bort ända tills en kamera går igång eller man står där i kyrkan och skall gifta sig! Det svåraste är som sagt att säga nånting kort och koncist, och det känns som att det vi sade bara skrapade på ytan av allt som vi funderar kring hus och boende och livsstil, men det är väl därför jag har bloggen – så jag verkligen kan bre ut mej när jag känner för det! På TV skall det gå fort och vara korta klipp. När man skriver blir texten kvar och läses i läsarens egen takt, och då blir det kanske viktigare vad man skriver än det är vad man säger på TV. Hursomhelst  var det en kul erfarenhet att ha, och jag måste säga att vår trädgård ser ju verkligen jätteinbjudande ut på TV! Riktigt så jag längtar efter sommaren – åh, vad jag är glad att det äntligen är vår så att man kan gå ut och greja i trädgården igen, och drömma om hur fin den kommer att se ut om bara några månader.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 Replies to “Gårdshuset på Strömsö – vi var med på TV lite grann!”

 1. Cecilia summerar

  Äh, när jag äntligen kommit mig för att titta, och laddat för det, går det inte att se programmen… Vet du om de inte är tillgängliga i Sverige? Isf hoppas jag på youtubevarianter längre fram.
  Tack för support och omtanke! Jag lärde mig en del om FB på klippet du skickade.

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   jo, dom borde gå att se i Sverige – har en svensk kompis som har sett hela program till och med, men hon sade att hon måste ladda ner nån speciell app för ipoden, eller hur det nu var…? Undrar vad det är som gör att det strular…

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *