Tranorna flaxade till fönstret

032

Jag fick lite pippi på tranor och vek en hel massa för ett tag sen. Dom fick sen hänga och dingla ovanför vår säng, och typ låtsas symbolisera äktenskaplig kärlek eller nåt. Eller bara vara fina tranor! Nå, över sängen var nu inte bästa stället att hänga en hel hög med handvikta tranor. Vi råkar nämligen dela hus med en unge som gärna står på huvudet och gör kullerbyttor lite överallt här hemma, också i vår säng…

028

Till sist hade så många tranor ramlat ner att jag gav upp och lät dom flaxa iväg och bosätta sig i lilla fönsternischen

040

Här flaxar dom iväg mycket fredligare än tidigare!

042

När man går under dom och tittar upp är det som att vara inne i en godispåse med färger!

051

Vårt sovrum blir mysigare och mysigare hela tiden. Jag har gjort en sån här blomma som är alldeles äkta och som piggar upp bara värre.

”Hur står din man ut att ha ett så feminint sovrum?” var det flera som frågade. ”Vadå feminint?” tyckte vi, för vi var båda överens om att vi upplevde det här rummet som rätt så neutralt faktiskt. Jag har sett min man bo mycket mer feminint än det här helt frivilligt, och att bara utgå från att han ”måste stå ut med det” är ju liksom att ha lite förutfattade meningar om både mej och min man.

Av oss två är det han som gråter i slutet på filmerna, jag som sitter och suckar och rullar ögonen över Olsentwins-filmerna som han gillar. Det är han som gillar gulliga kattungar, jag som gillar pirater och dödsskallar (har liksom lite vuxit upp med Fantomen ju!). Och jo, det är jag som till stor del väljer inredningen, men han är lika mycket med på noterna som jag. Han har alltid veto, som t ex när jag ville måla trappan randig, men att tycka att vårt sovrum är feminint – jo, det gör säkert en del mänskor, men i vårt hem är det här inte alls feminint, det är familjenBahn:igt ju!

025

P.S. Här kan du se ett inslag på norsk TV där Ellen Hageman snackar om sitt kommande år som förklädesbärande feminist! Scrolla fram till 24.22 så hittar du hennes inslag

 

2 kommentarer

  1. Hej! Ojoj vad jag har läst ikapp – du gör så sjukt fina grejer och ditt hem är en dröm! TRANORNA! Och blommorna runt fönstret.. Och ditt boob-inlägg.. alltså verkligen underbart! Jag önskar att jag var lika modig som du – visar bara tillrättalagda bilder på mig själv! Ska försöka bli bättre.
    Och vi har rosa sovrum och får jämt höra ”-hur gick han med på det?” Va? Jisus alltså. Heja dig! KRAMAR från Frida

  2. Tranorna passar ju fint på sin nya plats. Tycker inte ert sovrum är speciellt feminint. Är det färgen eller vad som folk hakar upp sig på?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *