Ofärdigt projekt, 1 av 3

dörr till barnrum

Här bakom denna dörr finns projekt nr 3 som skall fixas – det sista barnrummet. Vi kommer knappast att fixa det det här året än, men när vi väl gör det så kommer jag att ta bort målfärgen på den här dörren och måla om den igen så den blir slät och fin. Jag har fixat om alla skamfilade dörrar i huset på samma sätt. Har en speedheater som jag tar bort målfärgen med och sen målar jag den med linolja. Funkar jättebra! Men måste göras på sommaren när man kan vara utomhus och jobba med sånt här.

barnrum nr 3

Såhär ser det ut inne i rummet. En enda röra! Det bara liksom blir så att man ställer in saker hit och har det som förråd när det ännu inte är färdigt. Just nu har jag några plantor här som jag försöker övervintra, men om dom överlever så är det mot alla odds för jag glömmer hela tiden bort att vattna dom.

Det här rummet är så charmigt på riktigt! Rummet fortsätter en liten bit till vänster om bilden med ett litet fönster högst upp, och så finns det det här ”flaggfönstret” rakt fram och så en nisch plus en liten skrubb. Det är det minsta barnrummet, men det är så charmigt med sina små vrår och fönster och alltihopa.

Varför är rummet inte klart ännu då? Jo, för att vi isolerar hela huset, så allt det här som ses nu skall rivas och byggas upp på nytt. Inklusive nischen. Sen när det är isolerat och nya skivor finns på väggen skall det spacklas och målas.

färger

Planen är att rummet skall ha ljusblåa väggar och gula och cerisea detaljer med lite guld bland med. Jag köpte en cerise sari för många år sen som jag har tänkt ha som draperi i sängnischen. Vi skall förresten platsbygga en säng med lådor till förvaring under har vi tänkt och så skall vi fixa nån slags belysning till nischen. Till höger när man kommer in skall jag fixa ett träd eller nåt liknande med knaggar att hänga upp saker på – vi försöker optimera förvaringen i huset så gott det går.

Det skall bli så kul när det här rummet väl är klart, skall bli så kul att få inreda det! Vi har redan en härlig glaslampa som skall hänga i taket och fina lampetter med speglar till väggarna, plus ett sminkbord som jag skall fixa om som också har speglar.

 

P.S. Tack Nora för inspirationen till inlägget!

 

3 kommentarer

  1. Säger bara LJUVLIGT!!! Kommer bli sååå himla fint detta rum – liksom alla!! Kunde inte låta bli att skratta lite då jag läste om skamfilade dörrar – de är ju just de som vi har tagit in obehandlade i övre våningen 😀 Hihi* Fina gamla dörrar har ni åtminstone – vi hade ju turen som fick er gamla ytterdörr och två stycken inhandlade från Curatio i Pargas! Och de där med lådor under sängen – de kommer vi också göra då grynen växer ur sina nuvarande sängar! 🙂 Kram!

    • Tant Ninette

      vet du, det kanske inte kan ses på bilden men just den här dörren (och några andra) är hundra gånger mer skamfilad än dom som ni fick! Dom var rena rama nyproduktionen i jämförelse. Förrförra ägarna kastade nämligen kniv i en del av dörrarna… Så dom där fläckarna man ser på dörren är djupa fåror i vissa fall. Har redan fixat om några såna dörrar och dom ser alltså inte alls snygga ut när man tagit bort målfärgen på dom, men när dom väl är målade så fylls fårorna ut (speciellt om man kittar dom först) tack och lov!

  2. kastade kniv i dörrarna? Ja, ni är ju på andra sidan östersjön =) vilka underbara valv därinne, och fint tak. Förstår att dettar tid att isolera ytterväggarna, de är väldigt välbyggda de där spräckepanelsväggarna. I badrummet var vi tvungna men annars låter vi det bara vara, visslar lite och höjer värmepumpen… fatta vilken härlig känsla det blir i kroppen när ni röjt ut allt därinne och kan sätta fart med rivning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *