Virkad korg

I boken ”Galen i garn” fanns en beskrivning på en fin liten brödkorg. Jag hade tyvärr inte lika fina tyg här hemma, så jag tog första bästa tygstycke och testade att virka en sån.

Inte min färg precis, men det  var jättekul att virka den! Gick hur fort som helst, det som tog mest tid var att klippa tygremsorna. Sen var det bara att virka på.

Det var så kul att virka med tyg så jag har redan börjat på nästa projekt, en puff som går i lila,orange, rosa och ljusblått (gjord av barnens gamla babylakan).

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

10 kommentarer

  1. Såg på en blogg att hon rullade tyget till en korv och sen skar bitar av korven med vass kniv. Som när man gör t ex kanelbullar, you know….. ;o) Går snabbt och dammar noll om man nystar dom ute…..
    Minns nu bara inte vilken blogg det var då jag hoppar runt så mycket….

    • Tant Ninette

      Det var en smart idé! Måste testa nåt sånt nästa gång. men oj, vad det dammar! det hade jag inte alls räknat ut, att det skulle bli så dammigt bara för att man skulle göra en liten korg

  2. Åhh sådana är ju såå kul och virka! Just att det går så fort är ju ett extra plus 😉 Låter spännande med puffen… ser fram emot att få se resultatet…

    • Tant Ninette

      Jag virkar på så att den ska bli färdig fort – är så ivrig, men den stora virknålen är lite väl oergonomisk så jag måste ta många pauser tyvärr.

  3. Vilken fin korg du har åstadkommit..och att du dessutom har klippt tygremsor..otroligt vad duktig du är. Jo..det är nog för roligt det här virkandet..har snart min WC-matta färdig, tyvärr tror jag den blir för stor för våran pyttelilla vessa. Ser verkligen fram emot att få se sitt puffarna..

  4. Oj! Nu går jag ju lust att prova!! Bara jag hade mera tid..

  5. Fin korg…min färg……:)

  6. Korgen blev ju jättefin, jag gillar färgen! Jag har också tänkt försöka mig på att virka en korg, bara jag skulle komma mig för… Ett litet tips angående trasorna. har man större tygstycken, som lakan, går det väldigt bra att RIVA remsor. Man klipper en liten början och så river man, låter det naturligtvis sitta ihop nertill och klipper en ny början för nästa remsa osv. Det sparar mycket tid mot att sitta och klippa trasorna helt för hand.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *