LCHF-plättar

 

060

Det har gått många år sen jag senast åt plättar och verkligen gillade dom. Det är nåt med det där stekta och vetemjölet som jag inte gillar, så när jag fick ett recept på LCHF-plättar av en kompis tänkte jag att nu måste jag testa och se om jag kan börja gilla plättar igen. Det gjorde jag minsann! inte övriga familjen direkt, men 4 av 5 gillar det här receptet, och det räcker för att räkna det som god statistik tycker jag!

050Det bästa är att vi börjar ha så stora barn att dom kan vara med och både göra smeten och steka plättarna själva! och äta dom. Men för ovanlighetens skull har dom konkurrens av mamman om ätandet – speciellt gott var det med blåbär och vispgrädde till tyckte jag! övriga familjen tyckte plättarna smakade lite väl mycket ägg, men det hindrar inte dom att käka upp varenda smula varje gång vi har lagat dom…

LCHF-plättar:

4 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

1 msk fiberhusk (psyllium)

1 dl mandelmjöl

½ tsk salt

smör att steka i

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Gott är det med såna plättar 🙂 Gillas här med av mig och barnen iallafall 🙂
    Lotta

  2. De här vill jag testa! Fick tips av en jobbarkompis på en variant av plättar som hon gör. Mosa banan och blanda med ägg och ev lite mjölk och stek. Har inte testat dem än heller, men de låter oxå goda.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *