Origamijulgranar

För ett tag sen såg jag på en dansk blogg fina pappersjulgranar. Jag funderade hur hon hade gjort dom, och så plötsligt popp! så dök dom upp i diverse bloggar (t ex här) och Pinterest. Inte så konstigt för granarna blir så fina och är jätteenkla att vika (och lite beroendeframkallande!)

origamigranar

Dom här granarna var verkligen roliga att vika! Man börjar och viker på samma sätt som man gör diamanterna eller tranorna, och sen fortsätter man som du kan se i det här inlägget hos Krokotak

origamigranar

Enda minuset är att dom här granarna som sagt är beroendeframkallande! jag måste sätta stopp på mej själv så jag inte bara sitter här och viker granar hela julhelgen, för det är verkligen superkul att göra såna här granar och fina blir dom också. Passar bra till pepparkakshuset tycker jag – så ser det ut som om huset finns mitt i en riktig granskog. Granarna borde gå bra att pressa ihop så man kan spara dom från år till år, så det satsar jag på.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

  1. De där granarna är verkligen 2013 års stora julfluga i bloggvärlden tror jag. 🙂 Har också vikt massor (och lärt ut till en hel del folk hur man gör) och håller med om att de är lite beroendeframkallande. Provade att klippa itu en och klistra de två halva granarna som dekoration på ett julklappspaket (bild finns på min instagram), det blev också fint.

  2. ØJ Hvor er de fine. De ville virkeligt være perfekte på julebordet.

    Og så TAK!!!! Naboen har lige været forbi med en pakke der var landet hos dem i stedet for hos os og tænk dig den var fra dig. Å hvor er du fantstisk. TAL, TAK, TAK!!!! Jeg elsker de små fugle og har allerede hundrede ideer til ting jeg vil lave med dem. De hvide er helt perfekte til januar også tænker jeg. TAK endnu engang.

    Rigtig god til dig og alle dine. I morgen er det vintersolhverv og derfra holde jeg stort set computerfri så jeg kan hygge om familien.

  3. Pingback:Vintervitt

  4. Pingback:Efter jul-pynt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *