Pepparkakshus av olika slag

I år orkade  och hann jag inte baka så många pepparkakshus till julmarknaden, men testade i stället att göra såna här stora huspepparkakor:

Pepparkakshus

Dom var roliga att baka och dekorera! Jag gjorde rosa, ljusblå och ljusgröna hus och så fick dom röda dörrar av hallonremmar.

PepparkakshusPå dörren spritsade jag en liten julkrans med en röd rosett

 

PepparkakshusDom här husen kan man ställa mot en vägg till exempel, och passar perfekt som gåbortpresent tycker jag eller ifall man bor smått och har svårt att få ett pepparkakshus att rymmas.

Pepparkakshus

Sen gjorde jag ett vanligt hus också till min stamkund som varit snäll och återkommit i år igen med en snäll förfrågan om jag orkar och hinner baka – svårt att säga nej till nåt sånt!   Det här huset åkte igår hem till en familj med små barn som väntar på sitt pepparkakshus, och på att äta det gissar jag!

Det känns så bra att få sprida lite julstämning såhär till andra familjer också – det är alltid lika kul när nån köper ett pepparkakshus av mej och man riktigt ser hur glada dom blir! Tyvärr hade jag lite väl bråttom i år för att hinna baka så många hus som jag hade velat eller ens ta upp beställningar, för om det är nåt som får just mej att få julstämning så är det att göra andra mänskor glada såhär i juletid. Det är bland det bästa som finns, att jag får baka och göra pepparkakshus som jag älskar, och att folk blir glada över dom och ögonen strålar!

P.S. Om du gör pepparkakshus och pepparkakor inspirerade av min blogg, så skriv ett tack eller länka tillbaks till mej! Det uppskattas!

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

4 kommentarer

  1. Dom är bara sååå fina!! Och säkert jättegoda *mums*! + jättefint hus, igen!!! Så himla duktig & effektiv du är!

  2. Jättefina hus! Smart att bara göra så med en gavel och att satsa på dekorationen istället.

  3. Åh, sikke fine huse. Der kunne jeg godt bo i julen. God jul.

  4. Helt underbart söta pepparkakshus!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *