Julkonsert med Åbolands Kammarkör

Idag hade jag tur och lyckades få barnen passade så jag kunde gå på en julkonsert.

Åbolands kammarkörs julkonsert

Åbolands Kammarkör höll en julkonsert med en del nya sånger för mej, en del gamla godingar.

Åbolands kammarkörs julkonsert

Mysigt var det, till och med med en trött unge på armen (som gillade konserten, men det var så sent så då var man lite trött). Mina favoriter var Det lyser i stille grender och dom två engelska sångerna, Star Carol och Shepherd’s Pipe Carol – två av mina julfavoriter. Solisten sjöng jättefint tyckte vi båda, Gläns över sjö och strand var ungens favorit av solosångerna.

Känns bra att börja julen såhär med en julkonsert – om det är nåt som gör december till årets mest mysiga månad så är det alla julsångerna tycker jag. Jag hoppas kammarkören kommer till vår stad på nytt nästa år, och hoppas dom skulle sjunga min nya julfavorit – Betlehemsnatt. En av ungarna kom hem med noterna till den sången ifjol, och vi bara älskar den! Den är en rätt så ny finsk julsång, som har översatts till svenska och engelska och är så stämningsfull. Finns en variant av den på Spotify, kolla på Grex Musicus och Stars over Betlehem. Gillar massor!

Pargas Kyrka

Pargas Kyrka är så fin i sig, perfekt ställe att ha såna här julkonserter på.  Tack för konserten, Åbolands Kammarkör!

Vill du också gå på Åbolands Kammarkörs julkonsert så har du ännu en chans imorgon onsdag, för då uppträder dom i Kimitokyrka som också är en sån här stämningsfylld medeltida kyrka som våran fina kyrka!

3 kommentarer

  1. Åh… det är ju julstämning om något…! julkonsert. 🙂

  2. Vad trevligt att ni gillade konserten! Vi i kören tyckte också om att sjunga i den fina akustiken i Pargas vackra kyrka. Vilka snygga bilder du har tagit!

    • Som sångare i kören var det 2 härliga konserter med ett vaxland program som vi kunde. Med CD skivbandningarna som gjordes då kan man uppleva stämningen pånytt. Fint julklappstips !

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *