Julklappstips!

Idag fick ungarna öppna ett superspännande paket från min favoritinternetbutik, Happy Monday. I paketet låg varsin jättefin årskalender, som verkligen kommer till rätt hem!

(för den läsare som inte känner till det, så är Lena från Happy Monday min favoritsponsor (och enda!) och en riktig tankeläsare som minsann vet vad jag gillar! i det här inlägget kan du läsa mer om Lena och hennes drömjobb)

Kids' Calendar

Lena fick nyligen in dom här kalendrarna i sin shop, och jag tycker verkligen dom är ett superbra julklappstips om man har nån unge som behöver en lite mer överskådlig vardag. Dvs största delen av förskole-början av skolan-ungarna tänker jag.

Vi brukar skriva upp familjens grejer på griffeltavlan i köket, men jag har märkt att det inte alltid hjälper våra småttingar så himla mycket, det är ändå på nåt sätt alltför svårt för dom att visualisera det när allt är vitt och svart och raka rader och bara en månad i taget. För dom blir det jättebra att ha varsin egen kalender som dom kan hålla reda på när dom skall på kalas, när det är julafton, när dom skall simma, när dom har lediga dagar och så vidare. Och sin egen födelsedag och andra såna där höjdpunkter på året.

Fina illustrationer är där också, jag gillar speciellt gorillan som står under regnbågen!

Kids' Calendar

Själv gillar jag mest att kalendern slingrar sig upp och ner och hit och dit! Det gör det på nåt sätt roligare att följa med i kalendern, när det inte bara är raka rader. Vi tog med fingret och följde med hur långt det är till födelsedagen. Jättelångt konstaterade vi, mycket kortare till julafton.

Kids' Calendar

Med kalendern följer flera ark med klistermärken som man kan använda som man vill, och kalendern är helt språkfri så den funkar på alla språk och för ungar som ännu inte kan läsa eller skriva.

Ett verkligt bra sätt att hjälpa barn att förstå och lite inrama sin vardag bättre och jättebra verktyg när man har barn som behöver förberedas mycket på förändringar i vardagen tycker jag. Årskalendern hittar du här i Happy Monday-shoppen – vi rekommenderar den varmt!

En kommentar

  1. Åh vilken fantastisk grej, en sådan skulle jag också vilja ha! Både snygg och väldigt överskådlig 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *