Godiskungens slott

pepparkaksslott

Så blev det äntligen klart – Godiskungens slott!

pepparkaksslott

Här bor han med sina tre barn omgiven av godis och pepparkaka så långt ögat når. Och en borggård som består av halverade gröna kulor.

pepparkaksslott

Utanför får pöbeln stå och sjunga julsånger och hoppas att nån slänger lite godis åt dom!

pepparkaksslott

Jag gjorde huset på frihand så det är både snett och vint och alla delar passar inte riktigt ihop, och sen fick ungarna dekorera det. Det gick åt mycket godis kan jag berätta! både till dekorationer och så var det väl lite svinn också…

pepparkaksslott

Spritsandet är ännu lite för svårt för ungarna så den biten skötte jag. Jag spritsade runt alla kanter som jag brukar och till sist spritsade jag lite rosenrankor som klänger sig längs med väggarna

pepparkaksslott

På kvällen lyser det inne i slottet där godiskungen sitter och smider planer. Utanför står en väldigt glad pepparkaksunge och väntar på julgransplundringen och på att få sätta i sig alla gröna kulor!

pepparkaksslott”Mamma, om det här huset skulle vara med i en tävling och det var barn som bestämde så skulle det vinna!”

…här finns visst några som med spänning väntar inte bara på julen utan också på julgransplundringen och husdemoleringen!

 

6 kommentarer

  1. Du är fantastisk, vilket härligt pepparkakshus!

  2. Hold da op hvor er det bare fantastisk flot. Jeg kan tænke mig at der må have været meget slik fra begyndelsen siden der stadigt var så meget tilbage at dekorerer med….

  3. wow… vilket drömhus för godisälskare!

  4. Gud så fint, så mycket att titta på! gillar speciellt entrén med hjärtat, rosorna med grön sprits och takfötterna.

  5. Härligt!
    Jag tycker om ordet ”runsaus”… och det ordet passar här!

  6. OOOOTRROOOOLIIIIIIIIIIGT!!!!!!!!!!!! hahahahaa där knäckte du mig tror jag. Jag är ju ingen mästerbagerska när det kommer till hus (som du vet) , men jag ska försöka i år igen, men nu blev jag lite knäsvag. Tänk om jag får den här inre bilden att jämföra med. hahahaha

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *