Ljuslyktor i novembermörket

Om det finns nånting som kan råda bot på novembermörkret så är det ljuslyktor!

www.familjenbahne.com Speciellt perfekt pyssel en regnig dag, när det är ruskigt ute och ingen hittar på nåt att göra. Eller när mamman bara helt enkelt känner för att göra ljuslyktor!

www.familjenbahne.com

Jag har samlat på mej en massa tomma glasburkar i källaren så jag hämtade upp ett helt gäng såna och sen satte vi igång och limmade fast silkespapper.

www.familjenbahne.com

Vi använde oss av helt vanligt trälim som jag delvis spädde ut med lite glitterlim av misstag (funkade jättebra!). Sen limmade vi loss så mycket vi bara ville. Nästa dag när lyktorna hade torkat limmade vi fast lite band runt kanterna med hjälp av limpistolen.

www.familjenbahne.com

Mycket mysigare november genast! Instant mys av levande ljus liksom! Eller hygge, som danskarna säger.

www.familjenbahne.com

Det var egentligen en bild på en glittrig ljuslykta som var inspirationen (hittar tyvärr inte källan just nu), men med ungarna var det lättare att låta dom klippa och klistra bäst dom ville i stället för att släppa loss som med lim och glitter. Så det blev bara en ynka glittrig lykta. Den glittrar desto mer! Blev verkligen en fin effekt av att limma glitter på insidan av glasburken.

www.familjenbahne.com

Med levande ljus skall man alltid vara försiktig, så känner man för att vara lite extra försiktig tar man inte levande ljus utan har i några batteridrivna såna. Batteridrivna ljus är verkligen en hit hemma hos oss som är barnfamilj!

En skön novembertorsdag önskar jag dej, kära läsare, och om du liksom jag känner att det blir lite väl mörkt ibland – ta och gör en ljuslykta eller två, eller tänd ett ljus – det känns genast ljusare både inne och i sinne!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 Replies to “Ljuslyktor i novembermörket”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *