Bodybutter med lavendel

010

Jag är lite känslig för olika tillsatsämnen i både mat och kosmetika, så jag är jätteglad över att kunna göra egna krämer, och den här bodybuttern är så skön på huden! Krämen hade tagit slut så jag och yngsta sonen tog och gjorde oss en ny omgång kräm, den här gången med lite tillsatt lavendel.

182

Det är kul att ha med ungarna när man gör saker och ting, som just såna här krämer – dom blir mycket ivrigare sen när det är dags att smörja in sig. Vi smörjer oss alla kvällar, så lavendeln med sin lugnande effekt passar perfekt. Bodybutter-receptet hittar du i det här inlägget. Den här gången tog jag både jojoba- och mandelolja som flytande olja, och sheasmör och kakaosmör som dom fasta. Plus lite E-vitamin som konserveringsmedel (E-vitamin kan beställas på nätet).  Allt ekologiskt och utan några som helst tillsatsämnen som man inte vill ha i själv!

9 Replies to “Bodybutter med lavendel”

 1. Tyg och otyg

  Vad lustigt, jag gjorde ju också body butter enligt ditt recept igår (fast det har du kanske redan sett på Instagram). Jag gav ju det i julklapp till ett par vänner förra året och de har tjatat på mig sedan det tog slut att de vill lära sig att göra nytt. 🙂

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   absolut! just den där biten, fina burkar, har jag liksom inte kommit till än – det är mer principen ”man tar första bästa”! fast om vi börjar ge bort krämen så blir det nog att fixa fina burkar

   Reply
  • Tant Ninette Post author

   jag använde mej av eterisk lavendel, dvs i oljeform. Hade i ungefär en tesked till min jättestora sats, och det doftar alldeles lagom, så om du har i lavendel så ta det lite försiktigt med hur mycket du använder!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *