Början på vintern?

009 För några dar sen gick jag runt i trädgården och förundrades över alla blommor som fortfarande blommade i trädgården. Eller blommade på nytt, som den här riddarsporren! Den här riddarsporren har en så vacker blå färg, och den fick bli födelsedagsblomma i mitten av oktober när den blommade så lägligt.

011 Nävan blommade på nytt, och jag hann precis tänka att imorgon skall jag gå och ta fler bilder (råkade ta bilderna med alltför högt isotal, så dom blev alla korniga).

003

Sen på natten började det smattra. Först lite grann, och sen högre och högre. …om man bor i ett hus med plåttak så vet man minsann om det haglar kan jag berätta!

 

015 På morgonen fanns det hagelkorn överallt, över den okrattade gräsmattan och blommorna som ännu blommade.

014

Krassen har fortsatt blomma ändå! vilken dunderkrasse den här är – vi har haft blommande krasse i trädgården från maj till nu i oktober i år!  009 (2)

Den nya ölandstoken lyser fint rosa mot det vita på marken.

017

Smultronblommorna blommar fortfarande, men det lär knappast bli några smultron mer i år!

019

Lite äpplen trillade också ner under natten, så som det haglade och blåste.

022

Det var minsann en vinter som kom med ett brak det här! Men den lär knappast vara så värst länge – idag smälter säkert hageln bort. Hoppas jag! för jag har fortfarande massor kvar att kratta. Ungarna var lite besvikna – dom tittade ut ur fönstret igår morse och såg bara vitt. ”Pulkabacke!” sa dom, men nä, det var kanske inte fullt så mycket snö att man kan åka pulka på den. Men göra snösoppa – det kan man! och slänga hagelkorn på varandra. Eller bara njuta av att se på haglen på marken, för dom ser ganska fina ut – som en massa minisnöbollar radade bredvid varandra.

Jag länkar till Fabriken som är igång igen med lite söndagsbilder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *