Båttur på Aura å

107Igår hade vi hela familjen en riktig lyxdag, för blev vi nämligen bjudna på en båttur på Aura å  tillsammans med goda vänner! Såna dar tar man gärna fler av, oberoende om det regnar eller ej!

134Vi fick oss en jättespännande och intressant båttur  – såg en massa sevärdheter som man aldrig annars ser när man åker eller går längs med kajerna

145

Jag gillar dom här gamla kranarna som museiverket har bestämt skall finnas kvar – heja dom!

168

Fibonaccis talserie – ett av mina  favoritkonstverk i Åbo. Det finns verkligen jättemånga fina konstverk längs med Aura å:s stränder, det ena mer spännande än det andra. Rätt så coolt att fästa en talserie på en annars ful skorsten tycker jag.205

Vi såg restaurangerna och restaurangbåtarna från helt andra vinklar. Att turista i Åbo, speciellt på sommaren, är minsann nåt i världsklass med alla fina restauranger och den unika stämningen vid ån.

211

Vi åkte förbi mängder av båtar. Man anar knappt hur många båtar det finns i Åbo förrän man åker omkring bland dom själv!

217

Till och med broarna var små konstverk – under den här bron hade dom fällt in olikfärgade ljus som reflekteras i vattnet på kvällarna. Det ser säkert jättevackert ut!

234

Vid en bro satt fyra nöjda figurer på olika håll

246

Vi såg en massa båtar med roliga namn

258

Spindelnätet blev ungarnas favorit!

268

”Kolla, boobs!”

min replik… (jag har lite högstadiehumor ibland märker jag!)

276

Det här konstverket såg olika ut båda gångerna vi körde förbi det.

325Sen åkte vi en tur förbi en del av dom vackra spetsvillorna på Runsala, en ö utanför Åbo

346

Många av dom gamla sekelskiftesvillorna har utsirade badhus som ser så himla lockande ut!

359

Här skulle man inte ha nåt emot att sitta med en kopp te och bara njuta av utsikten!

båttur

Vi njöt av utsikten från en alldeles bedårande gammal träbåt i stället! en alldeles alldeles underbar liten båttur, tusen tack kära vänner för den!

…och har du, kära läsare, nån gång chansen att åka en tur längs Aura å, så ta den – det är minsann helt nya vinklar man får se på Åbo!

3 kommentarer

  1. Så otroligt vackert. Mycket minns jag också, jag går nog med en annan syn genom staden än vad ni gör som ser den så ofta 😉 Vi är ju mera turister i så fall.
    Älskar också spindelnätet, hälsa barnen <3
    Annars är ju Åbo jätte vackert med alla sina fina hörn, det finns mycket att upptäcka och om jag någon gång har chansen att se allt det ni såg från en båt så ska jag tacka JA med detsamma!
    Fina bilder Ninette! Kram!

  2. Åh, så vakkert! Nå fikk jeg lyst til å reise til Finland. Det er 23 år siden sist!

  3. Det där såg ju jätteintressant ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *