Vedspis och äpplen och grått & en röd grej

012

Det börjar bli kallare och kallare! Det brinner i vedspisen varje morgon numera, och det ger nog lite extra stämning såhär års att ha en sprakande värmande vedspis trots att man måste gå med tjocka sockor på dragiga golv.

023

Vid vedspisen står mina betongäpplen och väntar på att hitta sin rätta plats. Det var minsann en kul betongsäsong den här hösten! Jag har gjutit en massa grejer – fick förresten tips av Elin om var man hittar sån där ”silikon” som jag använder till mina formar. Vinamold heter materialet, och finns att köpa bland annat här. Tack för tipset Elin! Jag har letat efter det där materialet i många år utan att hitta det på nytt i affärerna, så nåt tag skall jag ta och beställa mer av det för jag har många nya betonggjutningsidéer!

128

Det är inte bara vädret som är grått vissa dagar – baksidan av gästhuset har grånat och är så vacker! Det gäller att njuta av den nu, innan den blir färdigfixad och övermålad. Det saknas nämligen såna där täcklister som liksom bildar mellanrummen mellan bräderna, så det blir att måla väggen när det väl är klart nån gång nästa år.

059

Betongpumporna flyttas runt lite hit och dit. Just nu står dom på den gråa vaxduken i matsalen. Grått är perfekt färg på matsalsduk hemma hos oss, för det märks inte så tydligt när ungarna ritar eller skriver på duken av misstag.

424Nu blev det så mycket grått så nu tar vi en riktigt höstfärg i stället – rött!  Åh, vad jag gillar den här rönnen! en sån får gärna bo hemma hos oss den också nåt tag!

Ha ett riktigt skönt veckoslut – det har vi planerat att ha, med lite barnfritt och lite renovering, håller tummarna att planerna går i lås!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Ja, nu har det blivit kallt.
    Grått är fint på sitt sätt det lämnar mer åt fantasin 🙂
    Ha ett skönt veckoslut!

  2. Vedspisvärmen och spraket måste vara hur mysigt som helst. Finfina betongäpplen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *