Fejk-himmelssäng – faux four poster bed

Hur jag än har försökt så har jag bara inte tyckt att vårt sovrum har varit tillräckligt mysigt. Det har känts för stort på nåt vis, trots att det inte är enormt. Jag gillar att krypa ner i småttornas säng och ligga där bakom draperierna och riktigt känna hur mysigt det är. En dag när jag låg där och funderade på draperier och sånt så slog det mej – jag har alltid önskat mej en himmelssäng, så varför inte göra slag i saken och fixa en sån åt oss?

Sagt och gjort, jag värvade maken som snickare och så satte vi igång. Vårt sovrum har ett snedtak så det ryms inte en riktig himmelssäng, men en fejk himmel ryms precis. Och nu är det mycket mysigare vill jag lova!faux four poster bed

Himmelstommen har maken snickrat. Sen har vi målat den och stansat fast tyg. Den här gången hade jag inget passande tyg i mina gömmor så jag köpte lite naturvit voile i vår lokala tygaffär. Som krona på verket fixade jag en bollfrans som jag hängde upp.

Mycket mysigare, så mysigt att alla ungarna vill byta rum med oss!

14 kommentarer

 1. wow… läckert!
  Nu vill jag också ha en himmelssäng!

 2. ÅÅÅÅH, säger jag bara!

 3. Sån har jag velat ha länge men maken gillar inte iden och katterna skulle antagligen habotroligt kul, varefter den nog inte skulle vara så fin längre…

 4. Otroligt mysigt. Smart att använda snedtaket som en del av sänghimmeln. Sparar på den tanken tills det är dags att göra i ordning ena dotterns rum. Tack för värmande ord på min blogg. Det här med fertilitetsbehandlingar är onekligen inte lätt. Nu håller jag tummarna för att det blir bra på den nya enhet som vi flyttas till! Kramar Liza

 5. Det blev ju verkligen bra! Nog så fint som en traditionell sänghimmel, tycker jag.

 6. Vad fint d blev!!! O vad mysigt!!!
  Härligt m dockskåpet i förra inlägget! Inspirerande!

 7. Ljuvlig! Det är ingen hejd på dig och dina fantastiska idéer!

 8. Inte minsta fejk. Alldeles ljuvligt. Himlar så himmelskt ni ska sova! 🙂

 9. Vad fint de var, förstår bra att era småttor vill byta rum med er 🙂

 10. Superläckert! =)

 11. Ah, men så underbart! Lyckliga du! Som jag tjatat på min sambo om att jag vill ha himmelsäng, men han är hårdnackad. Så jag får visst drömma vidare… Men jag skulle drömma ännu bättre i en himmelssäng:-)

 12. Gud vilken underbar säng! Älskar den. Matchar snyggt med lampan också! Sov gott!

 13. Woaw vad fint! Och bollfransen var ju pricken över i. Är det garnbollar eller? Supersuperfint!!!!!

 14. Wow! Snyggt och mysigt! Vårt sovrum är totalt kaos, jag hoppas att inspirationen infinner sig nästa veckoslut! Har tänkt tapetsera en fondvägg med gamla boksidor, men har varit för nedtryckt av mörkret, men nu när ljuset är här borde det ju lyckas!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *