Marmorerade papper

En vacker sensommardag tog jag och lärde pojkarna att göra marmorerade papper.001 (2)

När jag gick i gymnasiet hade jag pippi på marmorerade papper en tid, men sen dess har jag inte marmorerat ett enda dugg. Nu har jag en idé som jag behöver måååånga marmorerade papperslappar till, så jag värvade mina killar och så satte vi igång.

004

När jag förra gången marmorerade papper, dvs för en 20 år sen eller så, så använde jag mej bara av oljefärger. Den här gången tog jag alla färger jag hittade hemma som inte var vattenbaserade och sen hade vi skoj med att hälla dom i en glassask fylld med vatten och se vilka mönster som bildades.

010

Papperslapparna är förresten lapparna som blev över när jag gjorde mitt hemliga smyckeskrin.

013Såhär snofsigt såg det ut när vi marmorerade våra papper. Vi använde oss både av oljefärger (som helst skall späs ut först), fönsterfärger eller vad det nu var jag hittade och gamla nagellack. Nagellacken var roligast och blev finast!

Det här var minsann ett perfekt pyssel för en sensommardag – man tar en varm solig dag, ett par killar i kalsipperna, en glassask med lite vatten i och så diverse färger och lite papper att doppa i. Sen häller man färgerna i vattnet (obs! det funkar inte med vattenbaserade färger – idén är att färgerna skall flyta på ytan och sen fastna på pappret man doppar i), rör runt med en pinne eller nåt ifall det inte blev ett sånt mönster genast som man ville ha och så doppar man försiktigt sitt papper i asken. Sen är det bara att ta upp pappret och låta det torka. Superkul tyckte vi alla!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Oj det lät kul!!!! Måste testa!
    Fina lampor nedan! Och jag håller med, Ernst alla idéer är verkligen inte bara hans. Det glömmer man lätt. 😉

  2. Vad fint, det skall jag sätta bakom örat.

  3. Så läckert! Passr ju ypperligt att använda färgslattar till, måste prövas. Tack för tipset!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *