På besök i vårt kök

Så var det dags för en liten rundvandring i våra hem i Fabriken. Välkommen till vårt kök!

Ninette's kitchenNär man kommer hem till oss möts man av vår härliga rosa hall. Direkt till vänster ligger vårt kök, och det är här i köket jag sitter just nu och skriver. När vi planerade köket planerade vi genast in en datorplats åt mej – det är så praktiskt att sitta i köket och surfa och ta fram recept och se på filmer när man lagar mat tycker jag. Plus att här som jag sitter kan jag hålla koll på allt som händer på gården, inklusive om ungar kommer hem från skolan eller håller på och rymmer från gården.

Ninette's kitchenPå den här väggen har vi öppna hyllor helt enkelt därför att det inte rymdes skåp med dörrar här. Vi har fönster i tre av väggarna och dörrar i två, så det var lite knepigt ibland att planera hur vi skulle maximera förvaringen och ändå göra ett mysigt och inbjudande kök.

Nu skall jag berätta en hemlis som är nåt som jag själv undrade gällande såna här öppna hyllor innan jag själv hade såna: den nedre hyllan är fylld med saker som vi använder hela tiden så den dammtorkas lite av sig själv. Den övre dammtorkas ibland när jag kommer ihåg det som är typ två gånger i året eller nåt… Grejerna på övre hyllan använder vi sällan så dom är mest där och förvaras och ser fina ut typ. Så nu vet du det!

Ninette's kitchen

Golvet är målat med linolja som jag själv tonade med en blågrön färgpasta. Jag gick till en lokal färgaffär och frågade om jag fick köpa lite pigment i en liten barnmatsburk och det gick bra det!

Ninette's kitchen

Alla köksskåp är Ikeaskåp med handtag och knoppar från Byggnadsapoteket. Motsvarande i Sverige fås säkert på Gysinge eller nåt liknande byggnadsvårdsställe gissar jag.

Bänkskivorna gjöt vi själva av vit betong. Det var ett himla jobb, men vi sparade många pengar på det kan jag berätta!

Ninette's kitchenVäggarna har jag tapetserat själv med hjälp av olika tekniker, så egentligen är dom väl mera mixed media-väggar än tapetserade väggar. Den här tapeten gjorde jag genom att skriva ut bilder på boksidor och tapetsera dom på väggen.

Jag brukar pynta köksfönstren också, för tillfället är det silkespapperslappar som gäller, och så brukar jag ha diverse förvaring i korgar som är lätta att flytta runt på från rum till rum.

Ninette's kitchen

Kokbokshyllan är definitivt en hit! Här radar jag kokböcker och bilder och annat som inspirerar och byter ut allt enligt säsong och humör.

Ninette's kitchen

Här ser du barnens favorit – strösselhyllan!

Vi har planerat vårt kök så att vi alla fem kan vara här och laga mat tillsammans, men en grej är inte så barnvänlig – vår mikrougn befinner sig rätt högt uppe på mer vuxenhöjd än barnhöjd. Ungarna brukar lösa det genom att använda sig av kökspallen, så det funkar bra ändå trots att jag hellre hade haft mikron längre ner (det gick inte pga att vi har en av våra ugnar på just den höjden och vi inte hade plats för fler höga skåp).

Ninette's kitchen

Här i köksbänken sitter alla gäster, och här ligger ungarna på morgonen när dom är trötta eller ligger och läser en bok på eftermiddagen efter skolan

Ninette's kitchen

På väggen mot hallen har vi en svart tavla där vi skriver upp allt viktigt som skall hända, och för räkning över hur många sniglar ungarna har hittat. Ungarna får betalt per snigel, sen får dom köpa glass för pengarna och det har verkligen gjort susen i trädgården som har färre och färre sniglar för varje sommar!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 kommentarer

 1. Vilket mysigt kök ni har! Jättefint och inspirerande!

 2. Alltså jag ÄLSKAR ert kök. Det är verkligen det finaste köket jag vet. 🙂 Jag önskar vi hade ett lika stort och att vi hade råd att bygga det från scratch så att man fick tänka sådär fiffigt var man vill ha allt. En vacker dag kanske. Tills dess gör jag så gott jag kan med de förutsättningar vi har.Både rumsligt och ekonomiskt. Gjuta betongbänskar SKA jag göra men en sak jag funderar på nu är hur man ska orka bära in dem på plats efter att man gjutit dem. Blir de inte gräsligt tunga???

 3. Helt sanslöst, livfullt kök. Och med sådär många fönster och dörrar. Ni har lyckats jättebra. Jag skulle så gärna ha en bänk av betong.
  Linnéa

 4. Det ser så varmt och välkomnande ut!

 5. Så härligt kök!! Blir superpeppad på att färdigställa vårat 😛

 6. jag älskar golvet… helt ljuvligt! Ditt kök är fullt med små fiffiga lösningar, det gillar jag!

 7. Vilken otrolig fantasi du/ni har! Verkligen kul att se någon som vågar gå utanför ramarna!!

  /Emma

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *