Skärgårdstårta

039Fick häromdagen en förfrågan om jag kunde göra en tårta till ett barnkalas. Absolut! sa jag och sen fick jag lite problem, för sen hittade jag nämligen inte min kokbok med mina tårtklassiker som jag alltid använder mej av… Pynten gick hursomhelst att göra för det skulle vara marsipan och det skulle vara skärgård. Pynten fick stå och vänta i matsalen på att jag skulle fixa en tårta som passade till dom – ibland går det liksom tvärtom när jag gör en tårta, att jag börjar med pynten och sen bakar tårtan!

020 (2)

Min kokbok var försvunnen hur jag än letade, och till sist gav jag upp och bakade en brasiliansk morotskaka med choklad på och med hål i mitten. Hålet fyllde jag med Jelly Beans, nånting som ungarna gillade en tid och som jag inbillade mej skulle göra succé på kalaset. Jelly Beansen har alla olika smak, en del smakar jättegott andra mindre gott – lite sådär som Bertie Botts bönorna i Harry Potter!

024

Så var kakan klar och redo för födelsedagskalaset!

Den såg sådär lagom fin ut för ett födelsedagskalas tyckte jag, men var inte alls så lyckad som jag hade tänkt mej. Jag var tvungen att baka morotskakan dagen innan, och den här morotskakan är helt klart bäst när den är färsk så den hann bli lite torr till kalaset. Mina ungar var tydligen över den här grejen med jellly beans (ibland hänger jag inte med i svängarna!), och det gjorde inte alls så stor succé på kalaset som jag hade inbillat mej – en del vågade sig inte alls på att smaka på godisen när dom trodde dom alla skulle smaka illa! Och igår hittade jag min tårtkokbok… Vi har tydligen någon (eller några, ett par stycken i själva verket) som ibland lite går omkring och ”lånar” saker och flyttar på dom och sen kommer dom ibland tillbaks av sig själva bara man väntar tillräckligt länge. Mina ”usual suspects” var lite skickligare den här gången och lämnade inga spår efter sig, annat än en bok som mystiskt kom tillbaks av sig själv!

Nå, nästa gång blir det kanske en lite bättre tårta, men den såg i varje fall någorlunda bra ut på kalasbordet och marsipandekorationerna gjorde susen. Plus att jag hade jättekul när jag gjorde dom – det är precis lika kul att leka med modellera/marsipan när man är stor som när man är liten! Morotstårtan är btw jättegod, men funkar nog bättre som vanlig fikatårta eller nåt, och vill man fylla en tårta med nåt till ett barnkalas så lönar det sig att köra med m&m:s eller nåt annat neutralt har jag kommit fram till! och göra en tårta som man vet blir god, och kanske låsa in kokböckerna så dom inte mystiskt försvinner…?

3 kommentarer

  1. Men den är ju hur cool som helst ju! Grymt jobbat!

  2. Min första tanke när jag läsate var att nu var du väl ändå väl hård mot dig själv, det där var ju en av de finaste tårtor jag sett. Sedan läste jag igen och insåg att det kanske inte var utseendet som störde dig, utan mer att själva kakan inte blev som du tänkt dig. Men jag tycker ändå att du ska vara stolt över den, den är urfin!

  3. Jättefin och smarrig ser den ut, och ändå så är det så uppfriskande med att du skriver så härligt, ärligt om barnens omdömen. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *