En plats att växa på

Dagens Fabrikstema är En plats att växa på, och om det är nåt vårt hus är så är det just det! Vi köpte vårt hus så att vi skulle ha utrymme för oss alla att bre ut oss, att utvecklas och uttrycka oss själva och det har vi äntligen plats för här i vårt drömhus.

069Tidigare  bodde vi i en liten lägenhet på ca 75 kvadrat, och det kändes rätt så trångt på fem personer. Nu har vi alla egna rum och minsann rum att växa och utveckla oss! (Tricket var att flytta långt bort från alla stora städer – vårt fina hus kostade samma som vår pyttelilla lägenhet!) Både vi och huset förändras och växer och bor ihop oss med tiden. Det här huset har sett många liv komma och gå under åren. Från början kanske det var en liten stuga ett stenkast från kyrkan som är ortens centrum. Så småningom blev det ett hyreshus och folk kom och gick. Centrum flyttade plats och husen häromkring förföll mer och mer, men så kom det ett nytt intresse för gamla trähus och nu är det här huset bara ett av flera hus som renoveras eller har blivit renoverad och blivit precis lika fina eller finare än dom var förr. Nu är det vår tur att bo här och förvalta detta fina hus och ge det vidare till dom som kommer efter oss efter att vi har skapat alla våra många historier i det, under många långa år hoppas jag.

Några torsdagar framöver  blir det dags för lite husesyn, det låter spännande tycker jag som gärna hälsar på hemma hos andra så här på nätet.

(p.s. skall nog fortsätta med frågelådan också när jag får lite tid över, har ett par obesvarade frågor plus så vill jag lite tacka för alla fina sommarprattips! och fortsätt fråga på om det är nåt du undrar)

5 kommentarer

 1. Hej,
  vilket fint hus ni förvaltar. För du har så rätt, ingenting äger vi allt förvaltar vi. Vilket fint inlägg.
  Linnéa

 2. Ni har nog så fint hus!
  Vet du, jag tror att jag såg dig igår 🙂
  Jag skulle ha kommit ut och hälsat men jag stod i telefon under min matpaus på jobbet då du gick förbi 🙂

 3. Underbart att få växa i ett hus. Ska bli kul att följa med på visning. Kraaam Pia

 4. Vårt hus är från 1939, renoverat och tillbyggt men krypvindens tidningsisolering minner om forna dagar. Det tycker jag är häftigt!

 5. Det är verkligen ett fint hus att växa i 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *