Dittan & dattan

Is Organic Better? Ask a Fruit Fly – en ung tjej gjorde ett vetenskapligt experiment som ett skolprojekt. Imponerande!

Ögonkontakt – en performance som väcker känslor, tänk att nåt så på ytan simpelt kan väcka så mycket reaktioner! det är så intimt på nåt sätt att titta en annan mänska djupt in i ögonen

Hollywoodsmycken – vilken skattkista! verkligen ögonmums!

en text om hur föräldrar uppfostrar sina barn olika i olika länder, och hur våra värderingar styr vår uppfostran

Varför vi gillar vackra saker – det är tydligen inbyggt i oss att gilla vackra saker och design

Adoptionssystemet hviler på en kolonial fortid – i fjol var det en stor debatt i Danmark om adoptioner efter avslöjandet om hur illa det kan gå ibland, som i fallet Masho. Det ledde bland annat till den här tankeväckande krönikan om vilka värderingar som ligger bakom adoptionssystemet. Dokumentären som satte igång debatten går att ses här.

En video som visar vad som händer om man vrider ur en disktrasa i rymden – skitkul! Den där astronauten hade en massa spännande experiment när han var ute i rymden och avslutade det hela med en supercool musikvideo, ”Space Oddity” såklart!

En blogpost om varför alla bloggare är viktiga och hur var och en av oss kan skapa trender och vara med och påverka (och det är vi också)

Gamla finska mänskor med saker på deras huvuden (bland annat) – en fotoserie

Surrealistiska foton av en svensk konstnär

My husband’s other wife: She died, so I could find the man I love – tankeväckande text om en som är gift med en som var gift tidigare

Att möta det som är annorlunda – en jättebra föreläsning om hur vi ser världen genom våra egna glasögon precis hela tiden och vad vi kan göra åt den saken. Väl värd den tid det tar att lyssna på den!

008

One Reply to “Dittan & dattan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *