Puff i loppisklänning

cube pouf redo from old dress

För ett tag sen kom jag hem från en loppis med en härlig klänning som jag bara inte kunde stå emot – hade ingen aning om vad jag skulle använda den till, men den passade hemma hos oss, det visste jag. Vi hade besök av Joanna & co, och Jo stylade ett foto i vårt sovrum och lade klänningen över vår svarta puff som har väntat på att bli ombeklädd i evigheter, och där satt den ju! Det var ju just precis till det ändamålet som den här klänningen kom hem till oss!

cube pouf redo from old dress

En regnig dag satte jag igång och sydde och sydde och sydde, och det tog mycket längre tid än jag hade tänkt mej både för att jag måste pussla ihop klänningen till sex någorlunda lika kvadrater och för att jag hela tiden sydde fel och msåte sprätta! Till slut var jag kvar och det blev inte mycket kvar av den klänningen vill jag lova

cube pouf redo from old dress

Men nu står den där i vårt sovrum, puffen, och är helt superläcker och passar helt perfekt till vårt lilarutiga sovrum!

cube pouf redo from old dress

Tyget är helt i min smak, och när jag sprättade upp klänningen såg jag att det var ett holländskt tyg i afrikansk stil. Om det är nåt jag gillar så är det mönster och färger från hela världen, som ändå på nåt sätt passar ihop hemma hos oss, så det här var verkligen sommarens bästa loppisfynd tycker jag! Plus att klänningen hade en ficka som jag lämnade kvar, perfekt ställe för några näsdukar eller fjärrisar eller nåt sånt.

Thanks for the idea, Jo! It was absolutely meant to be, a perfect match, and now finally that black cube is both pretty and practical!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 Replies to “Puff i loppisklänning”

 1. Tyg och otyg

  Bingo!
  Det är skitbra med ficka på puffen förresten, jag sydde ett överdrag till min puff för några år sedan och sydde faktiskt dit fickor till just fjärrkontrollerna (den står nämligen i vardagsrummet nära tv:n).

  Reply
 2. Frida

  Vad fräck den blev! Bra idé att göra av en klänning! Ska klä om fyra stolar hemma, kanske ska leta lite i garderoben efter gamla kläder 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *