Sommarfest

Sommar är lika med fest i vår familj, ibland små fester ibland en stor. Den här gången var det dags för en lite större fest i anledningen av makens 40-årsdag plus alla ungarna som alla fyller år på sommaren. Det är rätt så praktiskt att ha alla födelsedagar tätt på varandra, och speciellt på sommaren för då kan man hålla kalaset utomhus!Sommarfest

Vi hängde upp våra trogna festvimplar som hänger med från fest till fest.

Sommarfest

Det tog sin lilla tid att sy alla vimplarna (50 meter), men sen är dom superlätta att hänga upp år efter år och ger  genast en feststämning

Sommarfest

Jag brukar ofta låta ungarna dricka ur dom här fina flaskorna som vi sparar från kalas till kalas. Bara att knyta på band i olika färger så kan man hålla reda på vilken flaska som är vems, och så ett härligt färggrant sugrör som pricken på i:et.

Sommarfest

Den här gången fixade jag lite hemmagjord chokladkonfekt som en sista frestelse på kalaset. Jag fyllde chokladformar i silikon med lite choklad, lät stelna och hade sen i marsipan som jag hade smaksatt med antingen apelsin eller pistage. Supergott! (chokladformarna är från Tiger och Happy Monday)

Sommarfest

Maken pyntade vårt äppelträd som fick leka citronträd denna sommarfest

Sommarfest

Förutom tygvimplarna hängde jag upp girlanger med pappersblommor som vi tog ner följande dag så dom inte skulle bli förstörda av eventuella regn. Ingen risk för sånt förrän för nån dag sen – vilken torr sommar vi har haft! Raka motsatsen till ifjol

Sommarfest

Dagen efter var det skönt att bara ligga i soffan och läsa en bra bok!

Sommarfest

Vi samlade ihop alla buketter till ett enda stort bukettbord. Det är en av dom bästa grejerna med sommaren -alla fina buketter man kan göra!

Sommarfest

Vi har tagit vår  stilla tid på oss att städa undan festresterna, men det gör inget – det får gärna gå långsamt så hinner man verkligen njuta av allt det fina tills man är riktig led på det och då får man njuta av sin vanliga trädgård igen!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Det var så fint fixat! Tack!

  2. Borgmästaren

    Tack för fina ord hos mig! Ser ut som härlig feststämning borde infinna sig. Vimplarna var ju toppen! Vi har också fyra av fem på sommaren. Otroligt praktiskt med barnkalas ute.

  3. Tokigt fint! Gillar flaskorna till ungarna. Tänk vad liten tyg bit kan göra.-)

  4. Oj så ljuvligt! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *