Glitterfåglar

Dom här fåglarna har jag haft på gång redan en lång tid, och nu blev dom äntligen färdiga (Du som läser bloggen I lilla Kamomillas Villa fick redan en tjuvtitt på dom igår)

Jag började fixa på fåglarna redan till halloween. Gjorde en stor svart fågel i papier mache, och gjorde dessa små fåglar som det var meningen att barnen skulle få pynta. Sen blev det av nån anledning inte av (eller rättare sagt: jag sansade mej och kom att tänka på att småbarn + glitter = inte bra!), så fåglarna blev liggande opyntade och tråkiga.

Nu när det blev vårmånad tänkte jag att nu behövs det lite vårfåglar.

Fåglarna är gjorda av papier mache.  Jag formade fågelkropparna fritt. Älskar papier mache, man kan göra vad som helst av det! Sen böjde jag fågelfötter av lite metalltråd och stack dom in i kropparna. Jag penslade lim över fågeln och öste på glitter i omgångar. Vingarna är delar av små spetsunderlägg som jag har klippt till rätt form och sen glittrat, låtit torka och limmat fast med limpistol. Till ögon har fåglarna små svarta pärlor.

Nu är det  genast lite mer rockig vårstämning i matsalen!

6 Replies to “Glitterfåglar”

  1. Tant Ninette Post author

    Tack ska ni ha! Så roligt att höra att ni tycker dom är fina – jag var själv lite skeptisk till sist efter att ha stirrat på fågelskrällena alltför länge, så det är kul när nya ögon tittar på dom och gillar 🙂
    Bra idé det där med julgranspynt förresten!

    Reply
  2. Pingback: Utlottning/giveaway | Tedags hos Tant Ninette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *