Metalliskt

Dagens torsdagstema, metalliskt. Nånting som ses mer och mer på olika inredningsbloggar känns det som, åtminstone färgen koppar. Vilket definitivt påverkar mej, som märker att jag mer och mer suktar efter en lampa i koppar eller nån liten detalj i koppar. Det brukar vara färgen guld som jag gillar mest, men just nu är det alla möjliga metallfärger, i små doser lite här och där.  (jo, jag kan låtsas inför mej själv ibland att jag kör mitt helt egna race, men jag blir nog påverkad av allt fint jag ser på bloggar och inredningstidningar jag också!)

anslagstavla med grejs

I köket blänker det till på några ställen, speciellt i anslagstavlan som jag gjorde med gult rutigt blommigt tyg och metallfärgat indiskt band.

 

strösselhylla

I strösselhyllan blänker det till av silver lite här och där. Dom små vaserna är indiska vaser som matchar fint med silverströsslet som är populärt på barnens glassar. Mina ungar är precis likadana skator som jag, som gillar allt som blänker, för dom där silverkulorna smakar definitivt inte gott! men dom ser fina ut på glassen, det gör dom.

 

strösselhylla

Varning för nu kommer här lite produktplacering! Kolla vilken fin tejp jag har använt på strösselhyllan – den är från min härliga sponsor Happy Monday, precis som alla dom här tejprullarna:

washitejp från Happy Monday

Happy Monday-Lena, hon kan nog det där med att välja ut saker till sin shop, som jag gillar! En ny grej var metallfärgad tejp som jag helt plötsligt kände behövdes jättemycket till makens kalas som vi håller på och fixar inför. Han fyller jämt om ett par veckor och jag håller på och förbereder ett litet kalas för fullt. Ett superpyntat kalas, du skall nog få se hur fint det blir sen när det drar ihop sig! (lite glimtar av pyntet syns ibland på min Instagram) Till det var det jättenödvändigt med metalltejp kände jag, eller tja, jag tar nog alla tillfällen i akt att införskaffa mej mer tejp om jag skall vara helt ärlig! Den där retroaktiga tejpen (Angoo tape)  på strösselhyllan är förresten inte vanlig washitejp eller tygtejp utan en lite annorlunda målartejpsort som känns aningen mer plastig. Det här kommer nog minsann att bli fina pynt till makens kalas det!

 

guldnäckrosor

Tillbaks till metallfärgerna – i vardagsrummet står våra fina guldiga näckrosor och låtsas vara guld året om. Både med och utan värmeljus i dom, dom är nog mest pynt och används inte så ofta om jag skall vara helt ärlig! Barn och tända ljus funkar inte så värst bra, så vi brukar i stället ha ljus i höga ljusstakar på middagsbordet som vi tänder medan vi äter i stället för pyntljus lite här och där. Dom här rosorna köpte jag i Köpenhamn för en massa år sen och då var dom alla samma guldfärg. Med åren har en av rosorna bleknat av nån anledning, men dom andra är lika gult guldiga som dom någonsin var.

Det var mina metallfärger det. Fler metallinlägg hittar du på Fabriken idag.

One Reply to “Metalliskt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *