På köksbordet

Dagens tema – på köksbordet, och skall jag vara helt ärlig så ser ju själva ”köksbordet” ut ungefär som i gårdagens köksinlägg. Fullt av silkesblommor, saxar, små konfektformar och washitejp. Men vi har ju inte riktigt nåt köksbord egentligen, vi har en köksö. Själva ”köksbordet” finns i matsalen, så jag tänker i stället visa vad vi har på vårt matbord

ljus på bordet

 

På vårt matbord finns alltid en grå vaxduk och ovanpå den en löpare och ett blockljus eller två silverljusstakar. Varje kväll går jag och röjer upp på bordet och städar det rent, och varje morgon är det rörigt igen. Här sitter ungarna och äter mat som inte riktigt alltid hålls på tallriken eller gaffeln (rekommenderar sån där tjock plastskiva som man kan ha under barnens stolar!), gör läxor och pysslar, pusslar och spelar, ritar och grejar. Därav vaxduken, och därav den ständiga röran. Men hur rörigt det än är så känns det ändå alltid mysigt att sitta här tillsammans som familj och äta middag när vi tänder vårt ljus och får en liten liten yta av bordet som bidrar med lite mys och stämning i röran.

Levande ljus – det är så stämningskapande tycker jag, och nåt drar bort blicken från all övriga röror och kaos. Lite som att sitta ihop med sin familj och äta middag – man behöver inte tänka på nåt annat än sina allra mest kära just då, och övriga kaoset i världen får hållas långt borta från den stunden. Det har blivit en ritual, både att äta middag tillsammans som familj och att alltid tända ett ljus när man äter middag, en av våra ritualer som jag gillar allra bäst!

En kommentar

  1. Vilken jättefin blogg du har här! Har inte hittat hit förrän nu men kommer definitivt tillbaka. 🙂

    /anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *