27. maj – porslin

Porslin – nåt som jag gillar att ha, men inte gillar att lägga ut stora mängder pengar på. Det är då det lönar sig att ha tantsmak och gilla loppisgrejor kan jag berätta!porslin

När vi gifte oss hade vi nån slags idé om att man skulle önska sig en fin porslinsserie till bröllopet och sen var det den som var ens finporslin som man alltid tog fram till fester och sånt. Vi önskade oss rent klassiskt porslin – vita tallrikar med en liten rand av prickar längs med kanten. Jag tänkte att dom blir nog lätta att kombinera med vad som helst, det är engelskt porslin som man säkert får fler delar till hur lätt som helst och färgen och mönstret tröttnar man inte på i första taget. Och jo, vi tröttnade inte på dom, men butiken som tog in dom tröttnade tydligen rätt så fort på just det här porslinet, för redan nästa år hade dom slutat sälja den! Nu går det bara att köpa som dyr import från England vilket vi inte har råd till.

porslin

Inget ont som inte för nåt gott med sig, för med åren har en del tallrikar och assietter gått  sönder, men nu har jag börjat ersätta dom med loppisporslin i stället! Jag passar på och fyndar alltid när nån skall föra bort porslin till Missionsboden eller fyndar själv på Missionsboden (vår lokala ”Myrorna”), och speciellt grönt mönstrat porslin hittar sig hem till oss. Passar perfekt till våra gräddvita tallrikar, och det är mycket smartare att i en barnfamilj ha lite mindre dyrt porslin som man inte behöver vara fullt lika rädd om – nånting som vi överhuvudtaget inte tänkte på när vi önskade vårt bröllopsporslin. Det begagnade porslinet kommer dessutom med en historia, nånting som jag gillar mycket mer än historielösheten hos nytillverkade saker.

| 1. Snapshots | 2. Liten | 3. Hjärta | 4. Ett plagg | 5. Sovrum | 6. Ett tips! | 7. Drömmar | 8. Nära | 9. Om jag vore en färg | 10. Lunch | 11. Mina blogg-tips! | 12. Som liten | 13. Kvällen | 14. Rofyllt | 15. Kök | 16. Pasteller | 17. Min kära vän | 18. Morgonljus | 19. Minns | 20. Nära hjärtat | 21. Under mina fotsulor | 22. Familjen | 23. Från min soffa | 24. I blom | 25. På min tallrik | 26. När ingen ser | 27. Porslin | 28. Förälskelse | 29. Ballong | 30. I framtiden | 31. Här är jag! |

5 kommentarer

  1. Oi miten kauniita!

  2. jag gillar också loppisporslin… det blir så personligt, och lätt att uppdatera om en tallrik går i kras!

  3. Vi har dom gråna tallrikarna li högra hörnet på landet, både flata och djupa, kanske jag också borde åka och fynda så att vi skulle få lite flera än sex av varje.

  4. Jävlar vad jag letar efter den i mitten till vänster!!! Kan du kolla vad det står under eller om den har någon stämpel??

    • Det står ”Bouquet Genuine Hand Engraving Acid and Detergent Proof Made By English Ironstone Tableware Limited England” – hoppas det hjälper!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *