12. maj – som liten

051

Som liten var jag älskad och omhuldad av precis alla i släkten, både mormödrar och farmödrar och fastrar och mostrar!

Jag var den bästa ungen i hela världen, allt jag gjorde var alldeles fantastiskt och jag var så otroligt klok och talangfull och söt och rar och bra på alla sätt och vis – det är ett barndomsparadis det, att få växa upp och vara så önskad och älskad.  Sen växte jag lite grann och var plötsligt inte enda ungen i släkten, och jag blev äldre och såg att man kan ha det på andra sätt än jag själv och jag insåg vilket privilegium jag har haft som har fått en så bra start på livet i motsats till så många andra.

049

Jag önskar att alla ungar kunde få uppleva en enda dag av sån där total barnmedvetenhet om att man är bra som man är som jag gjorde under alla mina första år i livet. Världens centrum, precis så som det skall vara när man är barn och behöver att någon ser en för just den man är, eller kanske lite bättre än vad man är till och med så att det är dit man strävar mot sitt allra bästa.

Idag är det morsdag här i Finland och i många andra länder världen över – en alldeles speciell dag, lite extra speciell om man behövt längta och vänta på sina önskebarn och fått gå många långa år och väntat på att just denna dag få ett handgjort kort och lite blommor och grattis från barn som tycker man är den allra finaste mamman i hela världen! Vem kan önska sig mer än det?

En lite annorlunda dag för oss också för att två av våra barn inte bara har en mamma utan rentav två. Våra tankar går ofta till mamman där långt borta som säkert tänker på oss och på våra barn denna dag och jag hoppas att hon också har en bra morsdag, att hon någonstans innerst i sitt hjärta kan känna att en del av det här morsdagsfirandet hemma hos oss idag också är hennes.

P.S. Bilderna har mina föräldrar tagit när jag var liten. Min pappa tog den första som föreställer min farmor, min mormor och jag. Den andra bilden där jag sitter på min pappas axlar tog min mamma och hon vann till och med en fototävling med den! Det var mina söndagsbilder det.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

9 kommentarer

  1. Fint & nostalgiskt med gamla barndomsbilder!

  2. Så fint du skriver om din barndom och tänk att få vara centrum för så många.
    Dina barn får nog all den kärlek som du nu har förmågan att sprida.
    Finfina bilder och vad roligt att din mamma vann ett pris.

    Ha en fin vecka. // kram Lissen

  3. Pingback:16. maj – pasteller

  4. Pingback:17. maj – Min kära vän

  5. Pingback:22. maj – Familjen

  6. Pingback:23. maj – feministtankar från min soffa

  7. Pingback:25. maj – på min tallrik

  8. Pingback:26. maj – när ingen ser

  9. Pingback:30. maj – i framtiden

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *