Boktips: Lisens örtspa & gröna värld

Idag vill jag tipsa om ett par härliga inspirerande böcker som en väninna tipsade om – Lisens Örtspa och Lisens Gröna Värld. Det var en ny väninna som jobbar på en hudklinik som såg att jag testat att göra krämer och liknande grejs själv som tänkte att jag kanske skulle vara intresserad av just dom här böckerna – om jag var! Oj oj, vad dom är fulla med skatter för en som gillar att greja krämer själv!

010

Dom här böckerna är alldeles fulla av läckerheter!

Massor av recept och idéer och tips på vad man kan göra av gröna växter från trädgården och naturen. Både ätbart och grejor för håret och krämer och allt möjligt annat härligt som genast får en att känna sig lite mer vardagslyxig.

Lisens örtspa

Min plan är att börja samla brännnässlor så fort dom bara kommer upp och sen fixa allt möjligt av dom. Har precis varit och köpt mer frön till ringblommor så jag riktigt kan frossa i såna senare i sommar, och så skall vi samla på allt möjligt annat smått och gott som vi hittar i trädgården. Tror att jag skall inviga bokrecepten med ett riktigt örtbad gjort på vårens första örter. Låter himmelskt!

Båda böckerna är uppdelade enligt årstider och vad man hittar ute i naturen just då. Båda innehåller både recept på krämer och avkok och smoothies och mycket mycket mer. Fullproppat med info, verkligen prisvärda böcker! Lisen har förresten en blogg också, den hittar du här.

 

3 kommentarer

 1. Tack för tipset!
  Verkar inte finnas på vår bibba här, så jag klickar in mig på adlibris omedelbar bums!
  Jag börjar med Lisens gröna värld, tror jag.

  Har du förresten sett bloggen levmerpamindre.blogspot.fi? Jag tänker mig att du kunde gilla den!

  • Tant Ninette

   jep, den bloggen är på min läslista, hade tänkt att jag läser igenom bloggen först och sen skriver jag och kommenterar åt henne, fast jag kanske borde skriva direkt känner jag nu… Har hennes ena bok, gillar massor!

 2. Hej!
  Om du är intresserad av att sälja boken Lisens Örtspa, så hör av dig till mig!
  Mvh Sofia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *