Praktiska grejer om bloggen

Som du kanske har märkt så jag har ändrat lite utseende på bloggen. Planen var att ha en blogg som går lika lätt att läsa på en vanlig dator som på en smartphone eller läsplatta, och med dom här koderna så borde det funka. Ett litet minus är att det tar ett tag att vänja sig vid allt det nya, så jag tänkte att jag gör ett inlägg om det så kanske det går lite fortare.

bloggtips1

Det stora frågetecknet just nu är var man skall skriva kommentarer. Om man surfar in på bloggens framsida så ser det ut som på bilden ovan. Under  rubriken finns texten ”Leave a comment”. Tryck på den så kommer du till kommentarsfältet.

bloggtips4

Om du har klickat in på själva inlägget så finns kommentarsfältet direkt efter texten.

bloggtips2

Facebook-gilla-knappen har flyttat på sig och just nu befinner den sig till höger om inläggets rubrik. Jag försöker fixa den så den skulle var i slutet av bloggtexten som vanligt, men är hittills bara nöjd att jag ens fick koderna att funka så än så länge får den hållas där!

bloggtips3

Sök-rutan finns nuförtiden överst till höger. Här hittar du snabbt ett enskilt inlägg om du minns nåt av orden i det.

bloggtips5

Överst på bloggen finns länkarna till Bloglovin, Pinterest, Instagram och RSS. Klicka på dom så kommer du till just dom sidorna.

Jag uppdaterar inte min Instagram alltför ofta, har nämligen fått en jättefin ny windowsmobil och den har inte Instagram, så i väntan på att det skall komma Instagram för windows klickar jag ibland loss med min gamla skruttiga iphone när jag kommer ihåg. Det blir lite bakom kulisserna-bilder för det mesta, ibland sånt som kommer upp på bloggen, ibland inte.

Bloglovin och RSS-feeden är till för den som vill följa min blogg i en bloggläsare. Just nu pågår en stor utvandring på nätet från Google Reader till alla möjliga andra bloggläsare och dom flesta rör sig till Bloglovin eller Feedly (som min RSS-länk skickar dej till).  Bloglovin är suveränt för den som inte har en alltför stor mängd bloggar att följa med. Den ser fin ut och är lättläst, men går inte att kustomisera lika mycket som Feedly. Feedly är det som bäst motsvarar Google Reader. Den ser till en början med annorlunda ut och har en massa nya funktioner som varken Bloglovin eller Reader har, men med hjälp av lite koder som man hittar på nätet kan man få den att funka som man vill. Feedly är en bättre lösning om man är van vid Readern och om man läser en större mängd bloggar.

Ännu ett tips: nuförtiden behöver man hela tiden en massa passwords till alla möjliga ställen, och det blir lättare och lättare för hackare att hacka sig in och logga in på folks områden speciellt som många inte orkar använda sig av en massa olika passwords. Passwordsafe är ett gratisprogram som man kan ladda ner på nätet som håller reda på alla lösenorden för dej, så slipper du strula med det. Du behöver endast komma ihåg ett enda password, det som går till själva passwordsafet och så finns resten inlåsta i programmet. När du sen skall logga in nånstans och inte minns lösenordet så öppnar du passwordssafe (som enbart finns på din dator) och så hittar du lösenordet där.

Är det nåt som ännu blev oklart, så skriv en kommentar eller skicka ett mail så skall jag försöka reda ut det!

 

5 kommentarer

  1. Gillar ditt nya itseende jättemycker! Önskar jag hade tålamodet att fixa min med vill så gärna göra om.

  2. Tycker också om utseendet på din blogg nu och tycker om färgerna..så harmoniska. Fattar int riktigt vad detdär betyder med utvandring från Google reader..för det stod ju om det som en varning på bloglovin…som om bloglovin skulle sluta fungera. Eller är det så att Google reader är typ samma sak som Bloglovin? Är så dåligt på sånt här tekniskt.
    På tal om passwords så har jag försökt söka var felet är, varför du int kan kommentera min blogg. Men i bloggen.fi är det allt så färdigt, liksom hela paketet, så man kan int riktigt påverka något.
    Som t:ex det gick int att få programmet om ens besökare att fungera där, dom ville ha en egen funktion, vilken har blivit bättre men inte nära så bra som den du har.
    Ojs..det blev långt…ha en skön dag imorgon.

    • Tant Ninette

      Bloglovin slutar inte fungera, bara Google Reader. Vet inte vad det betyder för dom som har Google Friend Connect, men alla som hittills har läst sina bloggar via Reader måste flytta (miljontals mänskor). Myskot det där med att jag inte kan kommentera!

  3. Jaaa..o så sku jag säga att du är så duktig på allt du gör..helt otroligt. Så inspirerande för mig och för alla som läser din blogg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *