Färger och bilder på våra väggar

Dagens fabrikstema är fondvägg/vad man har på väggarna och det är minsann nåt som jag har satt tid och positiv energi på! Våra väggar ger lite nånting extra till vårt hem, nånting som gör det bara vårt och som ger det stämning och ”hygge”.

I köket har jag tapetserat med papper och bilder och rosor (som jag glömde att fota nu, men dom kan du se i det här inlägget). Köksväggarna var superkul att göra! Finns massor att titta på, och tröttnar vi på dom så är det bara att limma över med nya  bilder.

Den här köksväggen är full av gamla boksidor som jag har skrivit ut bilder på.

I matsalen har vi inte en enda fondvägg, men blåmålade väggar den i mitt tycke  finaste blåa nyansen – en ljusblå färg med aningen gult i sig.

Hallen är härligt hot pink! Jag hade en duk i den här nyansen som jag tog med mej till färghandeln för att få exakt rätt nyans på väggarna.

I sovrummet har vi en riktig fondvägg. Jag gillar hur den ser ut, men den var verkligen arbetsdryg och tråkig att måla! Tog timtals med tejprullar och målarpenslar och sen till sist måste jag finisha allt för hand. Randig och rutig blev den, precis som vi hade planerat till vårt sovrum

Småttornas rum är nyast och har den nyaste fondväggen – en vykortsvägg. Helt underbar tycker vi här hemma! Man kan ligga i sängen och leka ”Hittar du den eller den grejen?” eller ”Vilken bild gillar du bäst?” och en del av våra gäster kan känna igen kort som dom har skickat för många år sen. Perfekt i ett barnrum!

vardagsrumstapet hos Tedags hos Tant Ninette Vardagsrumstapeten målade jag för hand en grå vinter med hjälp av en overheadapparat.

Känns lite kul att vi bara har egna tapeter hemma hos oss! Passar perfekt för oss som är en barnfamilj med ungar som härjar och stökar – blir det skavanker nånstans så går det lätt att åtgärda med lite målfärg eller så fixar man om det utan att det kostar skjortan. Enda kostnaden – lite målfärg, lite pigment eller några gamla loppisböcker som folk ändå skulle slänga bort.

Fler vägginlägg hittar du idag på fabriken.

6 Replies to “Färger och bilder på våra väggar”

 1. Helena - amelia.se

  Verkligen älskar den blå färgen i matsalen. Åh, vad är det för färg? Märke o nummer osv. Blev helt kär!

  Hatten av för den helt underbara målningen av kvistarna. Ser ju helt galet snyggt ut!!

  Blev glad av alla färger du bjöd på. Mycket vitt i övrigt i vår värld (inklusive hos oss 😉 )

  Ha en fin torsdag.

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Hejsan! Den blåa färgen är en färg som jag har blandat själv. Jag gick till färghandeln och köpte flytande blågrönt pigment och blandade det i vit färg. Har försökt hitta mina färgkartor här hemma för att se om jag hittar nån färgkod som bättre skulle säga vilken färg det är, men hittar dom tyvärr inte just nu i röran… men dyker dom upp så skall jag säga till vilken färg det är!

   Reply
 2. lilla.u

  WOW!
  Det här temat var som klippt och skuret för dig.
  Herre gud så mycket fina väggar.
  Vilken energi.
  Och så personligt!

  ha en fin kväll.
  u

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *