Jag fixar nytt med målfärg och tapet

En av dom bästa grejerna med att aldrig riktigt ha så mycket pengar som man tycker man skulle behöva (typ så man kan köpa nya möbler eller tapeter) är att man får bli lite extra kreativ. Och det är inte så dumt det, tvärtom så är det i stället nåt som kan få en att må lite bättre och känna sig stolt och tillfreds efter att ha åstadkommit nåt fint själv!

Att ha tråkigt är bra för kreativiteten. Att ha dålig ekonomi är precis lika bra det också! Då tvingas man att hitta lösningar på problemen i stället för att bara köpa nån annans färdiga lösning.

fåtölj hos Tedags hos Tant Ninette

Den här fåtöljen är just en sån grej. Vi ville ha en fåtölj till barnrummet och det var inte en chans att vi skulle ha köpt en ny sån (dessutom gillar jag mycket mer begagnade möbler än nya). Min mormors hus skulle tömmas och efter lite kringelikrokar hittade den här fåtöljen hem till just oss. Perfekt! Precis vad vi behövde – en mysig fåtölj att sitta i och läsa sagor i i ungarnas rum.

fåtölj hos Tedags hos Tant Ninette

Fåtöljen såg rätt så gräslig ut med en brunröd färg på träet och ljuslilarosa tyg. Det gick relativt lätt att fixa med en burk högglansig grön målfärg och ett tjockt gult loppistyg med ”cajboj”-grejer på som yngsta sonen säger (=cowboy). Till sist limmade jag fast ett brunt kantband och så var fåtöljen klar. Här sitter vi nu på kvällarna och myser och läser sagor!

retrotapet hos  Tedags hos Tant NinetteSkåpet som står bredvid fåtöljen var ett tråkigt gammalt arkivskåp eller nåt. Jag limmade fast en härlig retrotapet som jag fyndade på en loppis i Köpenhamn för fem år sen och har längtat efter att få använda sen dess. Den är en tapet för kök och bad så den går bra att torka av ifall nån råkar ha lite kladdiga händer.

Det är så kul att fixa nytt av gammalt!

5 kommentarer

  1. Jag vill komma hem till er och sitta i den där fåtöljen! Ja så känns det, ni har så hemtrevligt och en egen stil, det gillar jag.
    Ha en skön fredag!

  2. Den där väggen blev himla tjusig!

  3. Lækker stol Ninette!

  4. Håller absolut med dig i dina tankar om att kreativiteten får sig en riktig boost av lite slantar och tristess. Stolen blev bara så snygg, ser ut att kosta en massa pengar i designbutiken.

  5. Pingback:Min nya afrikanska stol

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *