Pargas – Händelsernas centrum

Flera personer har den senste tiden länkat på facebook till en helt underbar youtube-film som handlar om Pargas, min hemort. När jag visar upp Pargas här på bloggen så visar jag oftast dom finare sidorna, Gamla Malmen med alla fina trähus och naturen i Munkviken och sånt. Men det här är nog en sån riktig håla också! Båda sidorna finns på denna ort och båda sidorna har kopplats ihop på ett superhärligt sätt i den här youtube-viden som ett gäng gymnasieelever så skickligt har gjort.


Just nu pågår en diskussion hur man kan göra Pargas mer attraktiv. Hoppas det leder till många bra förslag som också kommer att genomföras. Ibland görs det mindre bra saker på orten (eller ingenting alls), ibland jättebra som t ex för några år sen när dom byggde om rondellen så den blev en superfin rondell med fina segel som funkar jättebra som trademark för Pargas. Jag tror det  var i samma veva som dom målade olika dikter på trottoaren längs med Strandvägen. Dom dikterna håller tyvärr på att suddas ut. Synd tycker jag som tycker det var ett härligt och mer innovativt sätt att lite sätta sprätt på lilla Pargas. Hoppas på fler såna innovativa grejer, som inte kostar så mycket, men som ändå ger lite extra guldkant på tillvaron i den här hålan som heter Pargas. En riktig landsortshåla, men som har otroligt mycket charm och massor med positiva sidor och så himla fin natur. Det finns knappast nån finare skärgårdsstad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *