Visst skulle det sitta bra med lite vår?

Det tycker åtminstone jag! Det känns som att den här vintern har pågått i minst några hundra månader (och det skall den göra minst 10 dar till säger väderleksprognosen), känns nästan omöjligt att tänka att för ett drygt år sen så såg det ut såhär:

Glada små blommor som tittade upp när snön snällt smälte bort.

Sen blev det snabbt mycket bättre:

Äh, vi satsar på lite vår nu tycker jag! Hit med den, blås blås blås alla varma vindar!

Jag längtar efter att se alla vårlökar dyka upp som jag satte i höstas. Då för några år sen när  vi just hade internetshoppat vårt hus hade jag en plan om att alltid skriva ner vilka lökar jag satte (det var långt över 1000 lökar den hösten dessutom!), men sen blev det bara inte av nån anledning. Kanske delvis för att det kändes korkat att skriva ner en massa tulpanlökar som sen fräckt nog bara blommade en säsong och sen gav dom sig iväg till dom sälla tulpanmarkerna för gott.

Jag slutade skriva upp tulpannamnen – dom svikarna! – och det gör ett dugg för nu får jag härliga överraskningar i stället varje vår. Det lönar sig att ha dåligt minne, man får njuta av roliga saker fler gånger när man påminns om dom igen!

One Reply to “Visst skulle det sitta bra med lite vår?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *