Alltför långsamt framsteg på virkfronten

”Snälla mamma, kan du inte virka lite snabbare? Vi fryser”

Jag gör mitt bästa för att virka min första pläd så fort som möjligt, men tydligen inte tillräckligt fort för barnen! Vi har en massa andra filtar och plädar, men dom här färggranna cirklarna faller mer i barnens smak. Så fart på med virknålen nu, så dom stackars barnen inte behöver frysa!

8 kommentarer

 1. Hihi, ja stackars barn 🙂 De ser små ut de där cirklarna. Virkade en babyfilt av den där cirkelstorleken en gång och det var väldigt arbetsdrygt att sy ihop dem. Men en pläd skall ta många år att göra, inte sant? Får högre värde då, precis som årgångsviner. Härliga färger förresten.

 2. Tant Ninette

  så små är dom nog inte, tror jag?! Dom är typ som vanliga mormorsrutor har jag för mej. jag hade tänkt att kanske virka en 50 st till och så får det vara klart (är uppe i ca 170 cirklar just nu). Men jösses – många år?? jag hade nog tänkt bli klar fortare än så, men ska plädarna alltså vara jättejättestora? har tydligen lite missat det där med arbetsmängden, men jag har inbillat mej att jag är ungefär halvvägs färdig nu (har fäst ändarna på nästan alla cirklarna).
  Ska nog ta och lägga ut alla cirklarna på golvet och se hur stort det blir. så får jag ta mej en tur till garnaffären sen, och kanske lägga i en ännu högra växel på virkandet, för flera år ska det här nog inte ta har jag bestämt mej!

 3. Nej, inte behöver det ju ta många år 🙂 Virkar oftast mina filtar på några veckor, har inte tålamod att vänta så jag virkar tills mina reumatiska fingrar är så styva att det helt enkelt inte längre går. Fast nu har jag en mormorsrutefilt på gång som snart har tagit ett år… Det är säkert standardstorlek du har, har själv bara virkat ”vuxenfiltar” med större rutor så har monteringen gått lite snabbare.

  • Tant Ninette

   alltså monteringen – jag får huvudvärk bara av att försöka tänka ut hur jag skall få dom ihopsydda eller ihopvirkade eller hur det nu blir! det är min första filt, och jag har precis lärt mej virka så cirklarna som jag virkade i början är inte alls samma storlek som dom jag virkar nu. Försöker hitta på ett sätt att få ihop allt utan att det gör nåt!
   Några veckor – jösses vad fort! Har du gjort många filtar? Jag lade precis ut alla mina cirklar på golvet och konstaterade att jag behöver virka fler – just då kändes det som att det tar evigheter att få klart det här projektet. Men barnen väntar ju på den, så jag får väl virka på bara!

   • Det blir nog bra ska du se! Jag har gjort tre och en halv filt – en lång och tjock som gick snabbt att virka pga tjockt garn, två med lite större mormorsrutor och babyfilten med små mormors sexkanter. (Lät nästan perverst det där). Så håller jag på med en som har lite större rutor. Den första var så dåligt fäst så den började gå sönder… En var en bröllopsgåva och en en babygåva så alla finns inte längre i vårt hus.

 4. 170 runda bitar..det är int illa det..blir nog en fin och färgglad filt 🙂

  • Tant Ninette

   Tack ska du ha! Ja färggrann blir den minsann! och barnen väntar som sagt på att den ska bli klar, så det är ganska bra betyg – dom är inte så kritiska när det gäller själva kvaliteten på virkandet 🙂

 5. Pingback:Faster, Alice, skynda på! + lite annat | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *