Häst och pulka

Superkul förmiddag idag med häst och pulka och glada ungar och mammor och pappor!

och en supersnäll häst som snällt drog alla som ville det runt banan.

Pläsi heter hästen och det är exakt så mycket jag vet om hästar det. Ungefär lika mycket som jag vet om bilar med andra ord – det finns blå bilar, röda bilar, gula bilar… Och det finns bruna hästar och hästar med bläs och hästar som är större och hästar som är mindre. Bilar som heter Volvo och Subaru och nånting annat.

Som tur är finns det dom som vet både mer om bilar och hästar än jag! Ibland kan man få skjuts med bådadera om man har riktigt tur. Fast idag såg jag bara på, lyckades ramla på förmiddagen och stuka korsbanden eller vad som nu hände. (Jag var tredje som hade ramlat idag på akuten på vår lilla ort – det är verkligen halt just nu!)

Det fanns ingen brist på frivilliga som gärna tog sig en tur runt banan!

Långt långt åkte dom, och ibland trillade dom av, ibland hölls dom på pulkan hela vägen. Hur kul som helst var det!

Sen dags att bege sig på upptäcksfärd för att hitta grillspett. Min patrull tog sig en extra långpromenad innan dom hittade till grillspettstället. Sen blev det korvgrillning och vanttorkning och värma sig vid brasan en stund.

Lite bergsbestigning hann vi med också. I sådär lagom höjd i under 6-årsklassen. Själv drömmer jag om nätterna om hur jag var och besteg Kebnekajse tillsammans med en kompis en gång. Antagligen pga en Bill Bryson-ljudbok som jag lyssnat till – A Walk in The Woods. Rekommenderas, den är superbra! och skall bli en film med Robert Redford är det tänkt. Handlar om hur han och en kompis går längs med the Appalachian Trail.

Runt runt runt åkte snälla hästen och snälla Åsa som red på hästen (sidu bara, jag kan en hästterm – att rida! fast fråga mej inte vad själva ridstegen eller vad det nu var hette! eller nånting som helst annat om hästar) och alla glada passagerare.

Tusen tack Åsa för en superhärlig förmiddag än en gång! och tack till din övriga familj också som var snälla och fixade grill åt oss och underhöll oss med snöätning och annat!

Nästan så man börjar gilla det här med vinter, trots att det redan är mars.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Härligt- vad kul!!

  2. Tack själva!. Skoj var det. Fina bilder =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *