Olivoljetvål

Sånt här blir man glad av – en hel sats med nya olivoljetvålar!

Det enda minuset – jag måste vänta minst ett halvår innan jag kan använda dom… Olivoljetvålar är super, används till rengöring av allt möjligt på kontinenten och i USA. Folk har till och med använt dom som schampoo läste jag, och städgrejsprånglare säljer såna här tvålar som om dom var rena mirakelmedlet. Det är dom också tycker jag själv, och vi har tänkt att mer och mer övergå till att enbart använda olivoljetvål & ättika i rengöringen här hemma.

Sen häromdagen fick jag en sån där Aha-upplevelse när det gäller just tvål och ättika. Egentligen borde det inte ha tagit så här lång tid för mej att få det att klicka när det gäller den här saken, för det här är sånt som vi lärde oss redan i högstadiet, men då lärde vi oss bara om hur tvålar är basiska och ättika surt. Inte om vad det betyder i praktiken och jag behöver tydligen att någon talar klarspråk med mej när det gäller den saken.

I praktiken betyder det alltså att om du rengör nåt med tvål och det fortfarande är ett fettande lager kvar, t ex på en bordsyta så är det bara att ta lite ättika eller utspädd ättika och rengöra med den så neutraliserar den tvålen och så är problemet löst! Det tog ett tag, men nu äntligen fattade jag hur den grejen hänger ihop – bättre sent än aldrig!

3 kommentarer

  1. Blir mer och mer inspirerad att göra själv. Och borde ju vara perfekt till schampoo. Jag tvättar ju håret med bikarbonat ibland och honung och ibland inpackning med olivolja. Här får jag allt i ett. Men varför måste du vänta ett halvår? Ska de ligga till sig så länge eller?

    • Tant Ninette

      jepp, dom skall mogna först innan man använder dom. Olivoljetvålen är mjuk i början och hårdnar allteftersom, och ju längre man väntar med att använda den, desto bättre blir den.

  2. Pippi på tvål??? =)
    Det låter som en superduper tvål det här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *