Släckning

Jag gick en sväng med en av sönerna för att se på branden, som fortfarande inte är helt släckt, men var på väg att bli det.

(klicka på bilderna om du vill se dom i större format)

Största delen av brandbilarna hade åkt iväg, men det var ändå spännande att följa med brandmännens (och brandkvinnornas? eller heter det brandmän också om det är kvinnor?) arbete

Vi stod där en lång stund och tittade på allt som pågick

Fikapaus för brandmännen

Dom fikade i närheten av den här byggnaden som inhuserar en förskolaDet hade runnit så mycket vatten ner på planen vid förskolan, så dom måste sätta in pumpar så inte förskolans källare skulle bli helt översvämmad

Det var kul att se på när pumparna sattes igång och vattnet sprutade över snön tyckte speciellt sonen, som fick sig en rejäl dos sportlovsunderhållning idag

En brandman kom förbi och gav en reflex åt sonen! Han sa att han hade sett hur intresserat sonen hade följt med släckningsarbete, så han ville ge honom den här reflexen.

Tack snälla brandmannen!

Sen fortsatte vi se på när dom släckte byggnaden. Det brann fortfarande på flera ställen.

Ibland tittade några flammor upp mellan rökmolnen, men jag lyckades inte få dom på bild.

Dom sprutade vatten både härifrån och därifrån.

Det rykte av både ånga och rök.

Såg rätt så dramatiskt ut, och det var så spännande att följa med brandmännens arbete så vi var där tills vi blev alldeles frusna om händerna.

P.S. Om du råkar vara Pargasbo och har några gamla bilder på Föreningshuset så efterlyser Hembygdsmuséet foton. Gå in på deras blogg här och läs mer!

En kommentar

  1. Tragisk brand, men tur att det inte var nån där och inte fanns nån verksamhet, så det inte blev ännu mer tragiskt. Fina foton har du tagit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *