Sovrumstitt

Så var det dags för en Fabrikstitt på sovrummet.

Jag hade planerat att ha ett maskulint sovrum, men hur det nu än alltid blir så blir det alltid lite mer färggrannt och feminint än vad jag har tänkt mej. Som tur är så har maken och jag rätt så lika smak, så sovrummet är nåt vi har planerat tillsammans (dvs han har sagt ja till alla mina idéer och sen utför han dom). Jag ville ha en skotskrutig vägg, men alla tapeter jag gillade var så himla dyra så jag målade väggen själv. Det gick åt en himla massa tejprullar och tog ett bra tag att måla den, men jag är jättenöjd! Rutorna syns på kvällen när det är mörkt i rummet och gör det mycket mer mysigt än en enfärgad vägg.

I alkoven står vår säng som jag klätt in i olika lilafärgade tyger. Dom var tidigare rätt så ljusa, och det irriterade mej att det på nåt sätt var fel nyans så jag slängde dom i tvättmaskinen tillsammans med en förpackning svart färgpulver och nu är dom mycket mörkare och mer i min smak. Det stämplade tyget höll färgandet rätt så bra. Jag stämplade det ifjol med en stor indisk trästämpel som jag gillar massor.

Kuddarna i sängen är gjorda av nytt tyg plus gamla korsstygnstavlor som jag shoppat på loppis. De gråa filtarna har hängt med sen vi gifte oss och sänggaveln är en dörr som vi hängt ett femtitalstyg på.

Dom övriga väggarna i sovrummet är ljusblåa, samma blå nyans som i matsalen. Jag kände att det skulle ha blivit för mycket lila om alla väggar hade varit lila, så till sist  tänkte jag femtital och olikfärgade väggar och då föll det liksom på plats. På en vägg har jag hängt upp några tallrikar, men annars är väggarna än så länge rätt tomma i väntan på att jag ska gå igång med tavlorna till det här rummet.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

8 kommentarer

  1. Men shit pommes frites! vad mycket läckra och inspirerande saker du har i sovrummet. Gillar kreativa hem massor!
    KRam
    HElena

  2. Färglatt är fint och det blir man glad av:) Vi måste få in lite mer färg i vårt sovrum:)

    Ha en fin dag!

  3. Jag har sett det förr och tycker så mycket om det. Kul att höra om svärtan i det lila. Precis så gillar jag färgerna också, lite sotiga, skitiga. Det är vackrare. Kul att det funkade. (Vad modigt.) 🙂

  4. Gillar ert hem så mycket. Alla dessa färger som gör att man blir glad ochatt det är så personligt.

  5. Den rutete veggen er så flott!!

    Jeg holder akkurat på å med vårt soverom nå. Det skal bli kombinert loftsstue, arbeidsrom og soverom med et lite dansegulv til mannen også! Fra før er veggene hvite og gulvet mørk brunt. Gulvet skal bli vogngrønt, det er bestemt. Men veggene… Tror jeg skal prøve å friske dem opp med store rosa prikker – da blir det litt tapetfølelse selv om det er panel.

    Takk for masse inspirasjon! 🙂

  6. Vad avis jag är på din bokvagn!
    Den hade jag gett mycket pengar för.

    Kul att du målade väggen själv

  7. Åh nu blev jag imponerad, målat rutiga väggen själv…. Wow.

  8. Såå läckert! Älskar den rutiga väggen! =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *