Fabriken har dragit igång igen, och jag hakar på med torsdagstemat – hallen.

Vår hall är det gladaste rummet i huset, tycker åtminstone vi vuxna!

Jag läste  i en inredningstidning på förra årtusendet att hallen är det rum där man gärna kan tillåta sig att experimentera, ett rum som man bara går igenom så då kan man passa på och ge sig själv en färgkick, och den där idén och tanken om en hot pink-hall har legat och malat på ända sen dess. Så när vi väl skulle ta och måla hallen var färgen given – värre var att få rätt nyans, men med hjälp av medhavd duk i rätt nyans så gick det bra i färghandeln

Jag försöker att ha färska blommor i en vas i hallen när man kommer in. Känns upppiggande med lite blommor tycker jag, och speciellt i hallen som man ju går igenom femtielva gånger varje dag.

Hallen är inte ännu färdigrenoverad som ju syns – vi har fixat om lite grann på 70-talstrappan, men det återstår att byta ut räckena mot såna som bättre passar in i huset (järnvägsrälsledstänger). Golvet skall också målas, gärna nåt tag när vi åker bort eller kan bo ute i gästhuset. Vi har inte ännu bestämt oss för vilken färg golvet ska ha, så det lär dröja innan det här rummet blir helt färdigt. Ibland snackar vi om vitt (är bara så opraktiskt), ibland mörkbrunt. Ibland tänker jag att kanske det kunde ha nån helt annan färg. Jag började måla det grått som vardagsrummet och matsalen, men gillade inte alls hur det såg ut mot dom rosa väggarna.

På en vägg hänger ett av mina bästa loppisfynd – en liten söt lampa.

I kistan förvarar jag födelsedagsgirlanger och pynt, under trappan finns min julpyntsförvaring. Planen är att göra en inbyggd bänk, men hittills funkar det bra med kistan (som ska få ny färg bara jag hinner med det).

I övre delen av trappan finns min tavelsamling, ett enda mischmasch av allt möjligt som jag hade hemma – foton, gamla  tavlor, urklipp ur tidningar och en pärlplatta. Tavlan till höger skall fixas om på nåt tag när jag har tid har jag tänkt – det kliar i fingrarna varje gång jag tänker på det!

Här hänger också makens mormors fina dopattest. Hon föddes i New York i början av 1900-talet och oj, så fin dopattest hon fick! Vi har också hennes föräldrars vigselsbevis på väggen, det är lika fint och illustrerat.

Det var vår hall det. Förvaring, plats att sitta ner, korgar för sockor, en tavelvägg med blandade bilder och grejs och så en kista full av födelsedagsgrejer. Men det viktigaste för vår familj är nog väggfärgen! Man får en liten dos av Colourscape varje dag känns det som!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

8 kommentarer

  1. Ja nog har du (ni) en fin hall..man blir säkert glad att gå igenom den..Jag älskar glada färger..o ”fina” saker..lampan är en sak som va jättefin!.och vilken fin dopatest!! ha en bra dag!

  2. Ni har ju Såå fint hemma. Älskar alla härliga färger och blandningen av gammalt och nytt.

  3. Omg så fint med det rosa. LOVE IT!!!
    Skall också få rosa när tapeten kommer upp.
    *längtar!!!*

  4. Lite modigt och härligt med den rosa färgen i hallen. En gladhall!
    Vad vacker dopattesten är.

    Trevlig helg // Lissen

  5. Så häftigt i eran hall, gillar det!!

  6. Jag älskar ert hus! Den rosa färgen har min 13-årige son i hela sitt rum. Den är så mysig och omslutande liksom. Men säkert ännu finare i en hall!

  7. Fint! Kul att någon av fabriksdeltagarna har valt en annan färg än vitt i hallen tycker jag. 🙂

  8. Pingback:Spraymålad möbel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *