Wrap armband

Det har tydligen varit mode bland en del amerikanska kändisar att gå med långa armband som man virar flera varv runt armarna, Chan Luu wrap-armband. Nåt sånt kände jag inte till, men det dök hela tiden upp kopior på dom här armbanden i bloggar jag läste och på pinterest. Såg spännande ut, så jag beslöt mej för att testa på det själv.

Det var lite knepigt att komma igång tyckte jag, det kräver nog lite tålamod att göra såna här armband, men när jag väl kom igång blev det nästan meditativt att sitta där och sy pärla efter pärla.

Jag gjorde ett till armband när jag väl var igång. Goda instruktioner hittar du här (med bild på hur man gör).

Man tar ett långt snöre, fäster en knapp på det och så syr man fast pärlor en efter en. Man trär på en pärla, syr upp bakom det övre snöret och runt det, så genom pärlan igen och så runt nedre snöret. Sen fortsätter man tills man har den längd på armbandet som man vill ha (eller tills pärlorna tar slut!). Sen är det bara att slå en eller flera knutar på armbandet så man får rätt längd på fästningen.

Här är en annan tutorial som använder sig av två loops på det nedre snöret för att fästa pärlorna. Själv tog jag och sydde  genom det nedre snöret, hade en smyckestråd som det gick att sy igenom med nålen.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

 

 

2 kommentarer

  1. Vackra armband 🙂

  2. Pingback:Wrap-armband åt mamma | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *